Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Projektkoordinator till Excellenscentret för Människans Förhistoria (Center for Human Past)

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.  

Excellenscentret för Människans Förhistoria är en banbrytande satsning som förenar de tre forskningsområdena arkeologi, genetik och lingvistik. Varje disciplin har samlat betydande mängder data och utvecklat många olika metoder över tid. Excellenscentrets forskare kommer koncentrerat arbeta med att sammanföra dessa unika typer av data och metoder. Ett annat centralt mål för excellenscentret är att utbilda en ny generation tvärvetenskapligt orienterade studenter och forskarstuderande som kommer att ha insikt i de olika modeller och analysmetoder som används i de olika forskningsområdena, samt förmåga att arbeta med de växande databaser som just nu byggs på i rasande fart. Vårt mål är att belysa och förstå olika aspekter av människans utveckling under de senaste 10 000 åren och därigenom skapa en övergripande bild av människans förhistoria, inklusive hennes språk, kultur och genetiska utveckling i Afrika, Oceanien och Eurasien.

Arbetsuppgifter
Koordinatorn ska uppmuntra och underlätta samarbete mellan excellenscentrets forskare och studenter, som finns på flera olika institutioner, inom och utom Uppsala universitet. Koordinatorn kommer att arbeta nära excellenscentrets föreståndare och ledningsgrupp, med andra medlemmar av excellenscentret, samt självständigt under eget ansvar. Koordinatorn kommer ansvara för excellenscentrets interna kommunikation, planera och organisera möten, resor, seminarier och andra aktiviteter. Koordinatorn ska skapa och tillhandhålla material för extern kommunikation samt genomföra andra uppgifter som tillhandahålls av excellenscentrets föreståndare och ledningsgrupp. En stor del av innehavarens arbetsuppgifter är att administrera excellenscentrets löpande arbete som innefattar budget, redovisning, transfereringar, samt skapa underlag för rapportering till externa finansiärer.

Muntliga och skriftliga presentationer, föredragningar och författande av skriftliga beslutsunderlag och rapporter på engelska och svenska är del av arbetsuppgifterna. Arbetet förutsätter nära samverkan med koordinatorer vid den nationella forskningsinfrastrukturen Swedigarch och SCAS, Swedish Collegium for Advanced Study, samt övriga stödfunktioner inom Uppsala universitet. Ett ytterligare koordinerande uppdrag är att följa utvecklingen inom excellenscentrets ämnesområden och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för koordinatorns arbete. Ytterligare projektkoordinerande uppdrag kan komma att ingå i tjänsten efter hand.

Kvalifikationskrav

  • Högskoleutbildning motsvarande minst en kandidatexamen
  • Stor erfarenhet av projektarbete och av att ta ansvar för och skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer
  • Erfarenhet av att arbeta med projektadministration, budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
  • Goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper om ekonomi, budget, löpande redovisning, samt rapportering. 
  • God förmåga att prioritera då arbetet kan innebära korta deadlines
  • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska, och god förståelse i
    svenska
  • Erfarenhet av strategiskt och proaktivt arbete, samt förmåga att kunna kommunicera ekonomisk information
  • Kännedom om rutiner och arbetsflöden för master- och doktorandkurser

Stor vikt kommer att läggas vid personlig erfarenhet och kompetens och hur den bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom excellenscentret. För att passa in i rollen förväntas du ha förmåga att arbeta självständigt, vara noggrann och serviceinriktad samt ha ett strukturerat arbetssätt och förmåga att lära dig de administrativa och ekonomiska system som krävs. Du är flexibel och får dina arbetsuppgifter utförda på utsatt tid. Du har god förmåga att hantera situationer där arbetsbelastningen periodvis är hög. Du har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Praktiska arbetsprov kan komma att genomföras.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Goda kunskaper om svensk forskning inom arkeologi, lingvistik eller genetik är meriterande, likaväl erfarenhet av och god kännedom om svenskt och internationell externfinansiering av forskning. Rankning av de sökande kommer att göras baserat på en samlad bedömning av kvalifikationskraven och meriterande kunskaper.

Om ansökan
Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt dokument på erfarenheter och kompetens som styrker de efterfrågade kraven/meriterna.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (6 månaders provanställning tillämpas). Omfattningen är halvtid, 50 %. Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Joëlle Rüegg, prefekt institutionen för organismbiologi, joelle.ruegg@ebc.uu.se, 073-7121592 samt excellenscentrets föreståndare Mattias Jakobsson, Mattias.Jakobsson@ebc.uu.se, 018-471 6449

Välkommen med din ansökan senast den 1 December 2023, UFV-PA 2023/3823

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3823
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-10-27
Sista ansökningsdag 2023-12-01

Tillbaka till lediga jobb