Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiology, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Doktorandprojektet, som är en del i ett större pågående projekt i gruppen, går ut på att etablera kemisk syntes av nya funktionella enheter som kan stödja ligering av nukleinsyror med hög noggrannhet. Applikationer inkluderar, men är inte begränsade till, detektering av RNA, DNA, proteiner, peptider, lipider och glykaner på enkel-molekylnivå.

Arbetsuppgifterna innefattar laboratoriearbete med fokus på syntesen av fotokänsliga funktionella grupper och deras tillämpningar inom molekylärbiologi. Andra arbetsuppgifter inkluderar att skriva forskningsartiklar om sina resultat och publicera dem i vetenskapliga tidskrifter. Kandidaten förväntas också presentera sin forskning på relevanta internationella konferenser inom sitt område. Slutligen innefattar denna position undervisning och andra institutionella arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav
Vi söker en högkvalificerad kandidat för en position inom syntetisk kemi. Kandidaten måste ha en examen i kemi och erfarenhet av syntetisk kemi. Erfarenhet av syntes under inerta, luft och fuktfria förhållanden är nödvändigt. Dessutom krävs kompetens i att använda olika NMR-tekniker såsom COSY, NOESY, TOCSY, HMBC, HSQC, DEPT, No-D, PRESAT, WATERGATE och qNMR.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av programmering, macOS eller Linux/Unix.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Daniel Fürth, 0768639542, furth@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 21 april 2023, UFV-PA 2023/613.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/613
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Tillbaka till lediga jobb