Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Den utlysta tjänsten är placerad på avdelningen för visuell information och interaktion vid institutionen för informationsteknologi. Tjänsten ingår även i SciLifeLab BioImage Informatics Facility (BIIF, www.scilifelab.se/units/bioimage-informatics/) och Wählby Lab (Wählby Lab (uu.se) i nära samarbete med Nilsson Lab in Molecular Diagnostics (nilssonlab.org) och in situ sekvenseringsenheten (www.scilifelab.se/units/in-situ-sequencing/) på SciLifeLab /Stockholms universitet. Institutionen för informationsteknologi (www.it.uu.se) är en bred miljö med en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Avdelningen för visuell information och interaktion samlar en unik kombination av expertis inom datoriserad bildbehandling och mänsklig datorinteraktion. SciLifeLab BIIF är administrativt placerat här och erbjuder utbildnings- och forskningsstöd inom digital bildbehandling och analys för life science-applikationer.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att leda utvecklingen av robusta dataflöden – från mikroskop till slutlig analys – genom att implementera och justera bildanalysverktyg för kvantitativ analys av mikroskopidata, främst från in situ sekvensering och andra bildbaserade rumsliga omiktekniker. Mycket fokus ligger på storskalig dataanalys baserad på maskininlärning och djupinlärning/AI. Postdoc-tjänsten kommer att förläggas ungefär halvtid i Nilsson Lab, och halvtid i Wählby Lab, och inkluderar undervisning i form av hands-on workshops i digital bildbehandling och analys med life science-applikationer inom SciLifeLab BIIF.

Tjänsten är på två år och kan innehålla institutionsuppgifter (främst undervisning) på en nivå om högst 20%.

Kvalifikationskrav
För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, i digital bildanalys/bildbehandling eller liknande. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.  

Dokumenterad erfarenhet av programmering och utveckling av digitala bildanalysmetoder är ett krav. Ett genuint intresse och nyfikenhet för ämnet samt utmärkta analytiska och kommunikativa färdigheter, både muntligt och skriftligt, krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att utveckla metoder för djupinlärning med tillämpningar inom mikroskopi är meriterande. Särskilt meriterande är färdighet i att använda och utveckla algoritmer och analyspipelines avsedda för identifiering och segmentering av celler och mikroorganismer i kultur eller i vävnadssnitt samt kvantifiering av biologiska parametrar för dessa.

Ansökan ska innehålla

  1. Ett följebrev som kort beskriver din motivation för att söka denna tjänst och detta projekt samt tidigast möjliga anställningsdatum (max 1 sida).
  2. En meritförteckning (CV).
  3. En lista över publikationer.
  4. Upp till fem utvalda publikationer i elektroniskt format.
  5. Ett forskningsutlåtande som beskriver din tidigare och nuvarande forskning (max 1 sida) och ett förslag på framtida aktiviteter (max 1 sida).
  6. Kontaktinformation för två referenser.
  7. En kopia av relevanta betygshandlingar (översatta till svenska eller engelska).

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid/100 %. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Carolina Wählby (carolina.wahlby@it.uu.se) eller Prof. Mats Nilsson (mats.nilsson@scilifelab.se).

Välkommen med din ansökan senast den 16 november 2021, UFV-PA 2021/4058.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/4058
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-11-02
Sista ansökningsdag 2021-11-16

Tillbaka till lediga jobb