Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter: Som forskningsingenjör vid Genome Engineering Zebrafish Facility, SciLifeLab, är du ansvarig för adekvat hushållning av zebrafisk och vattenfunktion i anläggningen. Detta inkluderar: utfodring, underhåll av akvatiska system, kontroll av vattenkvalitet och hälsokontroller av zebrafiskar. Dessutom omfattar arbetsuppgifter optimering av rutiner, felsökning av vatten- och vattenbrukssystem, inventering och beställning av kritiska förbrukningsvaror och delar i vattensystemet och kommunikation med leverantörer av akvatiska system. Arbetet kan omfatta hantering av fiskavel och underhåll av lämpliga register. Arbete som fenotypiska studier och grundläggande arbete med mikroskop kan vara en del av arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifter kan förändras över tiden. Ibland kan vissa uppgifter vara fysiskt krävande. Helgarbete kan krävas. Kandidaten kommer att behöva arbeta nära med anläggningsanvändarna.

Kvalifikationskrav: Kandidatexamen (eller motsvarande) utbildning i biologi och/eller kemi. Vi letar efter kvalificerade och motiverade kandidater med intresse för djurhälsa och välfärd med tidigare erfarenhet av att arbeta med zebrafiskar eller andra vattenlevande modellorganismer och levande foder för vattenbruk. Erfarenhet av pumpunderhåll och akvatiska levande system är ett krav.

Goda sociala färdigheter och förmågan att arbeta både självständigt och i grupp är ett krav. Vi söker en kandidat som är initiativtagande, har ett strukturerat tillvägagångssätt, god problemlösningsförmåga är viktigt för denna tjänst. Som person förväntas du vara effektiv, noggrann och ivrig att utveckla verksamheten. Vi värdesätter en god känsla av service. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet . Anställningen kräver goda kunskaper i engelska.

Meriterande: Kurser i laboratoriedjurvetenskap (fisk), och svensk lagstiftning, etik och djuranvändning och 3R eller motsvarande.

Ansökan ska innehålla ett brev som beskriver dig själv och relevant erfarenhet, CV, kopior av examensbevis och intyg. Inkludera kontaktinformation för minst två referenspersoner.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad t.o.m. 2022-07-31.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Tiffany Klingström, tiffany.klingstrom@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 29 april, UFV-PA 2021/1440.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1440
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-15
Sista ansökningsdag 2021-04-29

Tillbaka till lediga jobb