Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vi söker två postdoktorer inom strängteori, kvantfältsteori och geometri till Matematiska institutionen, Uppsala universitet. Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik. Antalet anställda är cirka 120, varav 30 doktorander. Institutionen har tre forskningsprogram: analys och sannolikhetsteori, algebra och geometri, tillämpad matematik och statistik. 

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: De utvalda forskarna kommer att arbeta med ämnen relaterade till ERC-startbidrag 851931 "The Memory of Solitons" under ledning av Dr Michele Del Zotto, vid gränssnittet för gruppen algebra och geometri och gruppen teoretisk fysik vid Institutionen för fysik och astronomi. Arbetsuppgifterna inkluderar samarbete med de olika medlemmarna i gruppen och produktion av forskningsresultat.

Kvalifikationskrav: För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, i matematik eller teoretisk fysik. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. 

Vi prioriterar kandidater med en stark drivkraft mot icke-störande aspekter av kvantfältsteorin (dualiteter, högre symmetrier, anomalier, okonventionella teorier), samt erfarenhet inom ett eller flera av följande ämnen: solitons i kvantfält, strängteori, supersymmetri, algebraisk geometri, speciell holonomi, representationsteori, högre kategoriteori, algebraisk topologi.

Vänligen inkludera följande bilagor i pdf-format i din ansökan:

  1. Personligt brev;
  2. CV (inklusive en publikationslista);
  3. Forskningsplan (2 sidor + 1 extra sida för referenser, längre plan kommer inte att beaktas);
  4. Kontaktinformation till tre referenser.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år enligt centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Michele Del Zotto, e-post michele.delzotto@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2020, UFV-PA 2020/4108.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4108
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-01-08
Sista ansökningsdag 2021-01-11

Tillbaka till lediga jobb