Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Arbetsuppgifter:

Postdoktorn ska arbeta inom projektet: "Storskalig atmosfärisk variabilitet driver förändringar på den jordbundna kolcykeln och kollagring", vilket syftar till att länka diagnostik av storskalig atmosfärisk cirkulation och variabilitet med fjärranalyserad, in situ och modellerad jordbundet kolflöde och lagringsförändringar. Forskningens exakta inriktning är flexibel, men arbetet ska fördjupa vår förståelse för hur förändringar i atmosfärisk variabilitet kan orsaka kort och långsiktiga förändringar i jordbundna kolflöden och lagring i regional nivå med fokus på Europa. Undervisning kan komma att ingå, upp till max 20%.

Kvalifikationskrav:

För denna anställning krävs doktorsexamen i Klimatvetenskap, Geovetenskaper Fysik, Matematik, Meteorologi, eller närliggande ämnesområde innan tillträdet. Erfarenhet i antingen atmosfärisk/ klimatstudier eller jordbunden koldioxidcykel är nödvändig. Den sökande skall ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Tidigare erfarenhet av hantering av stora dataset och utförande av statistiska analyser, skicklighet i databehandling och kodning, samt tidigare erfarenhet av hantering av satellitbaserade dataprodukter är en fördel. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Ansökan ska innehålla:

i) En Curriculum Vitae.

ii) En kort forskningsrapport (max 2 sidor) som beskriver några kunskapsbrister inom projektets forskningsområde, som sökanden skulle vilja utforska under sin postdok.

iii) En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.

iv) Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter).

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Tidigast 2019-10-15 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om två år.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, e-mail: gabriele.messori@geo.uu.se

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför sökande gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2019, UFV-PA 2019/2442.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191015 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2442
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-08-19
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Tillbaka till lediga jobb