Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Amanuens, 27 %

vid Institutionen för geovetenskaper, CEMUS

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se eller besök oss på www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, CEMUS har sen starten 1992 bedrivit studentdriven utbildning inom det breda och tvärvetenskapliga miljö- och hållbarhetsområdet. Läs mer om vår utbildningsmodell och kurser på www.cemus.uu.se.

Arbetsuppgifter:

Arbetet innefattar planering, administration, genomförande och efterrapportering av kursen Den globala ekonomin – miljö, utveckling och globalisering 15 hp, (www.cemus.uu.se/gec). Arbetet genomförs tillsammans med en kollega, i nära samarbete med gästföreläsare, kursens arbetsgrupp (bestående av erfarna universitetslärare, forskare och professorer), samt CEMUS studierektor och kurssamordnare. Arbetet är såväl utåtriktat, med kontakter med gästföreläsare och studenter, som enskilt, med inslag av planering av kursens upplägg, litteratur, förberedelse av seminarier, workshops och kursadministration. I arbetet ingår också att i en kreativ anda bygga vidare på erfarenheter från tidigare kursomgångar och föra vidare de egna erfarenheterna till kommande amanuenser. Observera att kursen ges på engelska.

Kvalifikationskrav:

Pågående högskolestudier, gärna inom hållbar utveckling. God datorvana och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt. Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Arbetslivserfarenhet från arbete med studentdrivna kurser och erfarenhet av aktiverande undervisningsmetoder är meriterande. Då planeringsperioden för denna kurs är något komprimerad är det även meriterande att som student ha läst kursen i fråga.

Villkor:

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till och registrerad på utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10).

Ansökningsförfarande:

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentportalen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och att kunna lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-07-15 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2019-07-15 till 2020-05-14.

Anställningens omfattning: 27%.

Upplysningar om anställningen lämnas av Studierektor Alexis Engström, epost: alexis.engstrom@cemus.uu.se, tel: 0727-181710.

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni 2019, UFV-PA 2019/1642.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 190715
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 27%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1642
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-21
Sista ansökningsdag 2019-06-05

Tillbaka till lediga jobb