Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper - GEOFYSIK/SNSN

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se eller besök oss på www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Geofysikprogrammet vid institutionen för geovetenskaper består idag av cirka 50  medarbetare varav ett tjugotal är doktorander. Idag driver enheten forskningsprojekt som berör den Baltiska sköldens storskaliga struktur, stadsnära geofysik, innovativa metoder (mjukvara och hårdvara) för djup mineralprospektering, geologisk lagring, vetenskaplig borrning, jordbävningsseismologi, instrumentutveckling, mjukvara för databearbetning och numerisk modellering av elektromagnetiska och seismiska data för ytnära och djupa strukturer. Enheten har ett 600-kanalers (kabel och 1-/3-komponent trådlöst) seismiskt insamlingssystem, en toppmodern 120-kanalers 3-komponents seismisk landstreamer, samt utvecklar och tillämpar moderna bearbetnings- och visualiseringsalgoritmer. Vidare förfogas över mycket annan geofysikalisk utrusning, inklusive elektromagnetisk utrustning (t.ex. 11 magnetotelluriska stationer), modern borrhålsloggningsutrustning, gravimetrar, m.m.  Programmet driver också det svenska nationella seismiska nätet (SNSN) som består av 68 permanenta bredbandiga stationer, och har omfattande utrustning för passiva seismiska fältstudier. För mer information om geofysikenheten se: www.geo.uu.se/forskning/geofysik/.

Arbetsuppgifter: Forskningsingenjör vid forskningsprogrammet för geofysik. Underhåll, kontroll och kalibrering av fältutrustning för seismologiska, elektromagnetiska och andra geofysiska mätningar, samt instrument för laboratoriemätningar av bergprovers fysikaliska egenskaper. Deltagande i utvecklingen av geofysikaliska utrustningar och mätsystem. Deltagande i geofysiska fältkampanjer, både kortare besök till seismiska stationer och längre fältkampanjer för insamling av geofysiska data. Sökande skall vara bered att tillbringa perioder i fält, i Sverige och utomlands, sammanlagt upp till ca 10 veckor årligen.

Kvalifikationskrav: Magisterexamen eller motsvarande i geofysik eller elektronik. Erfarenhet av underhåll och kontroll av elektroniska och mekaniska mätsystem, samt erfarenhet av fältmätningar under längre sammanhängande tidsperioder. Svenskt B-körkort krävs. Sökanden skall kunna uttrycka sig väl både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Den sökande ska kunna planera sitt arbetet på ett välstrukturerat sätt, vara initiativrik, och kunna arbeta relativt oberoende. Goda kommunikations- och samarbetsförmågor är viktiga.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Svenskt BE-körkort är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och lika villkorsfrågor är viktiga för oss vid institutionen för geovetenskaper. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%. 

Upplysningar om anställningen lämnas av:

  • Roland Roberts, tel. 018-471 2384, e-post: roland.roberts@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 aug  2019, UFV-PA 2019/583.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/583
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-06-14

Tillbaka till lediga jobb