Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för Läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på: www.ilk.uu.se.

Beskrivning:

Forskartjänst inriktad mot design och syntes av bioaktiva peptider och peptidhärmande molekyler inom områdena infektion och neurotransmission samt metodutveckling inom samma fält.

Arbetsuppgifter:

I arbetet ingår att utveckla syntesmetoder för att ta fram peptidisosterer och byggblock användbara i utveckling av nya peptidomimetika. Du förväntas också designa och syntetisera bioaktiva peptider och peptidomimetika, framförallt inom fältet av proteasinhibition.

Arbetet kommer framförallt innebära arbete med organisk syntes och peptidkemi, inklusive rening och karaktärisering med hjälp av kromatografi och spektroskopiska tekniker. Tjänsten innefattar dokumentation av det laborativa arbetet samt planering och utvärdering av data och vara delansvarig för sammanställning av manuskript. Du förväntas också sammanställa och presentera på gruppmöten, seminarier och forskningskonferenser.

I dina arbetsuppgifter ingår handledning av examensarbetare eller motsvarande. Du kommer dessutom i viss omfattning delta i gemensamma sysslor inom verksamheten på institutionen för läkemedelskemi t.ex. service och underhåll av utrustning och instrument.

Kvalifikationer:

Du ska ha doktorsexamen inom områdena organisk kemi eller läkemedelskemi samt flerårig erfarenhet av praktiskt arbete och metodutveckling inom organisk syntes och/eller peptidsyntes. Du ska ha erfarenhet av design och utveckling av bioaktiva molekyler.

Du ska kunna uttrycka dig väl på engelska, i både tal och skrift. Du ska ha erfarenhet av sammanställning av forskningsdata i manuskriptform och av handledning. Du ska kunna jobba självständigt såväl som i team.

Önskvärt/meriterande: 

Erfarenheter av utveckling av peptidomimetika, proteasinhibitorer och av svavelinnehållande föreningar är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av handledning och undervisning är meriterande. Det är önskvärt med erfarenheter från olika internationella forskningsmiljöer.

Ansökan skall innehålla: ett kort brev som sammanfattar forskningsintressen/expertis, CV, doktorsexamen samt kontaktinformation till minst två referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. 

Tillträde: 1 maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 8 mån.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:  Universitetslektor och docent Anja Sandström, e-post anja.sandstrom@ilk.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2019, UFV-PA 2019/376

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190501 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/376
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Tillbaka till lediga jobb