Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk cellbiologi

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har över 110 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 10 postdoktorer, och 40 forskare, lärare och professorer.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
En tjänst som forskare finns tillgänglig i en grupp vid Uppsala universitet som leds av professor Mia Phillipson, CoDirector för SciLifeLab. Forskargruppen är en dynamisk och mycket entusiastisk forskargrupp med ett väletablerat samarbetsnätverk och stark finansiering. Phillipson-laboratoriet är utrustat med avancerade metoder och teknologier som möjliggör t.ex. in vivo studier av intravaskulära leukocyt-endotelcellsinteraktioner, blodflöde och angiogenes. Vi undersöker nu hur immunceller reglerar angiogenes, pruning, blodkärlsmognad och blodflödesreglering, och studerar interaktioner mellan immunceller och blodkärlsendotel.

Arbetsuppgifterna för detta specifika projekt inkluderar handledning, spektralflödescytometri, cellsortering, immunohistokemi, bildanalys, konfokalmikroskopi och encellssekvenseringsmetoder.

Kvalifikationskrav
För anställning som forskare måste du ha en doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms likvärdig med en doktorsexamen, inom immunologi, biomedicin, fysiologi eller cellbiologi. Vi söker någon med omfattande expertis inom angiogenes, pruning, samt endotel-immuncells interaktioner vid rejektion men även viktiga för tumörer. En bakgrund inom blodkärlsbiologi som spänner från individens utveckling till sjukdoms induktion är av särskilt intresse för projektet. Kandidaten förväntas kunna använda flera tekniker för att undersöka hur immunceller påverkar vaskulaturen och funktionellt organblodflöde. Tidigare erfarenhet av sekvensering är ett krav, liksom omfattande erfarenhet av molekylärbiologi. Sökande ska ha mycket goda kunskaper inom flödescytometri, där spektral flödescytometri är av särskilt intresse. Den bör också lätt kunna sortera sällsynta cellpopulationer. Personen ska ha erfarenhet av mushantering och tidigare ha arbetat med tumörmodeller samt djurmodeller for perifer ischemi. Genomgången FELAS kurs är ett krav, samt erfarenhet av musavel.

Vi söker en mycket motiverad, entusiastisk och erfaren kandidat med stark drivkraft för samarbete och handledning av masterprojekt. Den framgångsrika kandidaten förväntas tillföra ny kunskap och leda högkvalitativa forskningsprojekt från design och genomförande till publicering. Projekten kommer att utföras i samarbete med projektgruppen, övriga teammedlemmar och relevant infrastruktur. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Tidigare master- eller doktoranders handledningserfarenhet och undervisningserfarenhet är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Ett fullständigt CV, inklusive datum för disputationen, avhandlingens titel, tidigare akademiska tjänster, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser och kommittéarbete, en fullständig publikationslista, samt en sammanfattning av pågående projekt (max en sida)

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Mia Phillipson, mia.phillipson@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars 2023, UFV-PA 2023/855.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/855
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb