Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör vetenskapsområdet för medicin och farmaci och har ca 160 anställda och runt 200 registrerade doktorander, av vilka flertalet är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, sjuksköterske-, röntgensjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen såsom anestesi, intensivvård och radiologi. Institutionen har även prekliniska grupper, vilket är i en av dessa som det nu behövs förstärkning. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper inom IKV och vid andra institutioner vid Uppsala universitet samt med andra universitet både i Sverige och internationellt. Många av institutionens anställda har anställningar som är förenade med befattningar vid Akademiska sjukhuset.

Nu söker forskargruppen Funktionell farmakologi och neurovetenskap en forskare inom beroendeforskning!

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta och utveckla ett projekt kring biostatisk data in Salve kohorter och UK Biobank som berör psykisk hälsa, missbruk och personliga egenskaper och förhållanden till andra personer. Arbete med vetenskaplig presentation av resultat och slutsatser från studierna i vetenskapliga artiklar. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, så som förmåga att leda och driva projekt och samtidigt kunna interagera med andra forskare är viktiga. Sökanden ska vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Kvalifikationskrav
Berättigad att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av biostatistik analyser, genetik, studier kring personlighet och beroende. Goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har bakgrund i biostatistik, Mendelian randomisering, genetik, molekylär biologi och data analys. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar meriteras högt.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala 

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Helgi Schiöth, helgi.schioth@neuro.uu.se.
För frågor om anställningsförfarandet, kontakta HR-generalist Louise Lundqvist, louise.lundqvist@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2023, UFV-PA 2023/246

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/246
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb