Uppsala universitet, Institutionen för idé- och lärdomshistoria

Institutionen för idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet har för närvarande omkring 40 verksamma lärare, forskare och doktorander. Utbildning bedrivs på grundnivå, avancerad nivå och på forskarnivå, samt vid flera olika fakulteter. Institutionen uppvisar en stor bredd ifråga om forskningsområden, såsom medicinhistoria, politisk idéhistoria, vetenskapshistoria, utbildningshistoria, mediehistoria samt intellektuell historia. Mer information om verksamheten finns på http://www.idehist.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är kopplade till pågående externfinansierade projekt inom medicinhistoria och digital humaniora och omfattar framförallt bearbetning, datainmatning och datahantering kopplade till uppbyggnad av en databas av historiska texter samt användande av datorbaserade analysmetoder. En del av arbetstiden kan komma att ägnas åt att annotera och digitalisera historiska källmaterial.

Kvalifikationskrav
Akademisk examen på minst kandidatnivå inom relevant ämne. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för anställningen. Goda datorkunskaper är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av digitaliseringsarbete, särskilt OCR-bearbetning är meriterande. Intresse av historisk forskning, och erfarenhet av att arbeta med historiska källmaterial är meriterande. God kännedom om forskningsfältet digital humaniora och dess metoder är meriterande. Stor vikt kommer även att läggas vid förmåga till att arbeta självständigt samt personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 5 månader. Omfattningen är 50 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektledare Ylva Söderfeldt, ylva.soderfeldt@idehist.uu.se eller prefekt för Institutionen för idé- och lärdomshistoria, Thomas Karlsohn, thomas.karlsohn@idehist.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 februari 2023, UFV-PA 2023/206.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/206
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb