Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på www.ilk.uu.se.

Forskningen vid Institutionen för läkemedelskemi spänner över ett brett ämnesområde. Inom forskargruppen analytisk farmaceutisk kemi är projekten brett inriktade mot bioanalys av läkemedel, läkemedel i miljön, metabolomik och lipidomik. En stor del av fokus är på separationsvetenskap och masspektrometri med det övergripande målet att genom ökad kunskap skapa snabbare, mer selektiva och känsliga analysmetoder för läkemedel och kroppsegna ämnen. Den teknik som framförallt används i projekten är vätskekromatografi-masspektrometri LC-MS/(MS). Mer information om forskningen finns på http://www.ilk.uu.se/forskargrupper/afk/.

Inom ramen för institutionen finns även en forskningsinfrastruktur som med stöd av Vetenskapsområdet för medicin och farmaci, utför analystjänster inom ovan nämnda områden.

Vi söker nu en forskningsingenjör för arbete med organisk kemisk analys inom denna infrastruktur.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Forskningsingenjören kommer främst att arbeta med analytisk metodutveckling och validering, samt planering och utförande av kemiska analyser med vätskekromatografi kopplat till tandemmasspektrometri (LC-MS/MS). Det kommer även att ingå resultatsammanställning och rapportering av analysresultat. Kontakter med infrastrukturens kunder/samarbetspartners kommer också att vara en viktig del av arbetsinnehållet.

Kvalifikationskrav
Vi välkomnar sökande som har en högskole-/universitetsutbildning inriktad mot analytisk kemi, eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Erfarenhet av analysarbete rörande organiska molekyler med kromatografiska och masspektrometriska tekniker är ett krav.

Mycket god organisatorisk förmåga och flexibilitet krävs eftersom sökanden kommer att stödja komplexa forskningsprojekt. God förmåga att kommunicera och samarbeta är ett krav eftersom arbetet innebär interna och externa interaktioner. Goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav. Den sökande förväntas arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av kvantitativ analys av lågmolekylära substanser i biologiska prover är meriterande. Forskningserfarenhet och doktorsexamen, samt tidigare arbete i kvalitetssäkrad laboratoriemiljö (t.ex. ackreditering eller GLP) är också meriterande. 

Ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska eller svenska och innehålla ett personligt brev (max 1 A4), ett CV, samt utbildningsbevis. Bifoga även minst ett rekommendationsbrev samt kontaktuppgifter (namn, e-post, telefonnummer) till minst en tidigare arbetsgivare eller kollega.

Urvalsprocessen
Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: uppfyllande av behörighetskrav, tidigare erfarenhet samt personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mikael Hedeland, (mikael.hedeland@ilk.uu.se) och prefekt Anders Karlén, (anders.karlen@ilk.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 8 december 2022, UFV-PA 2022/3962.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enlig överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3962
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb