Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 150 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se

Arbetsuppgifter: Målet med vår forskning är att optimera dosering av nya eller existerande läkemedel för behandling av multiresistent tuberkulos hos barn. Huvudsakliga arbetsuppgifter är farmakometrisk modellering av farmakokinetisk data genererad i multinationella kliniska studier utförda genom konsortiet BenefitKids eller nätverket IMPAACT. Positionen är del av professor Mats Karlssons stora och dynamiska forskargrupp.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaceutiskt eller angränsande område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. Sökanden ska ha erfarenhet av farmakokinetiska-farmakodynamiska analyser i NONMEM.

Vi söker en nyfiken, motiverad person som kan arbeta självständigs och effektivt. Vi vardesätter sammarbetsförmåga och god kommunikation. Att vara noggrann och bra på vetenskapligt skrivande är viktigt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av pediatrisk farmakologi. Intresse för infektionssjukdomar och global tillgång till bra sjukvård.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Omgående, eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år enl centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Elin Svensson e-post elin.svensson@farmbio.uu.se eller administrativ koordinator Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se Tel 018-471 4301.

Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2020, UFV-PA 2020/178.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/178
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-24
Sista ansökningsdag 2020-04-10

Inapoi la locuri de munca vacante