Uppsala universitet, Avdelningen för internationalisering

Avdelningen för internationalisering vid Uppsala Universitet söker digitala internationella studentambassadörer.

Uppsala universitet har som mål att erbjuda utbildningar av högsta nationella och internationella kvalitet och att ge alla studenter möjlighet att tillämpa förstklassiga kunskaper inom sitt ämnesområde, samt få akademiska färdigheter. Avdelningen för internationalisering arbetar med att rekrytera studenter från hela världen, hjälpa dem att få en utbildning som håller på en global arbetsmarknad och att skapa en öppen, inkluderande och internationell studiemiljö.

Vi söker nu efter kreativa och engagerade internationella studentambassadörer för att få hjälp med att marknadsföra universitetet genom våra digitala plattformar. Vår målgrupp är blivande internationella studenter.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I teamet av digitala ambassadörer är ditt jobb att, i samråd med avdelningen för internationalisering, marknadsföra och sprida kunskap om Uppsala universitet internationellt. Du kommer att arbeta som ”content creator” med att planera, skapa och publicera innehåll på våra digitala plattformar. De digitala ambassadörerna turas om att administrera vårt Instagramkonto @TaggedforUppsala, där syftet är att visa upp sin vardag som internationell student i Uppsala eller Visby. Ditt jobb kommer vara att inspirera och stötta framtida studenter, och att svara på deras frågar så att de på så sätt kan fatta det bästa beslutet de kan om sin framtid. Du kommer även att producera blogginlägg till vår blogg #TaggedforUppsala där du kommer att skriva om ämnen som rör livet som internationell student i Sverige.
Vi förväntar oss inte att du jobbar under jul- och sommarledighet, men du kommer behöva hjälpa till att planera och skapa innehåll i förväg så att vi kan täcka semestrarna.

Kvalifikationskrav

  • Du ska vara antagen till en internationell utbildning på grundnivå eller avancerad nivå vid Uppsala universitet under läsåret 2023–2024.
  • Du måste kunna kommunicera flytande på engelska.
  • Du måste vara student på plats på campus i Uppsala eller i Visby.

Stor vikt kommer läggas vid personliga färdigheter såsom kreativitet, skrivande, förmåga att arbeta självständigt och organisatorisk förmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av sociala medier
  • Erfarenhet av skrivande
  • God muntlig presentationsförmåga.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Du anställs vid varje enskilt uppdrag och får ekonomisk ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Omfattning ca 75-85 timmar per akademiskt år. Placeringsort: Uppsala/Visby. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sara Högbom, sara.hogbom@uu.se, (+46) 72 99 99 015.


Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023, UFV-PA 2023/2043.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 3-5 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2043
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb