Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: En forskarutbildningsplats finns tillgänglig inom associate professor Marcel den Hoeds forskargrupp vid Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi. Vi söker en mycket  motiverad person med intresse för translationell genomik. Arbetet i gruppen är inriktat på att översätta resultat från genomomfattande associationsstudier för kardiometabola sjukdomar till en förbättrad mekanistisk förståelse. Fokus ska vara på utveckling och validering av ett sebrafiskmodellsystem som är lämpligt för systematisk karakterisering av kandidatgener och läkemedel med en förväntad roll i liverfibros; och att använda detta modellsystem - och modellsystem som vi redan har utvecklat och validerat - för att karakterisera kandidatgener med en förväntad roll i leverfibros och / eller kranskärlssjukdom.

Ytterligare information om forskargruppens profil finns att tillgå via: https://igp.uu.se/research/genetics_genomics/marcel-den-hoed/

Doktorandanställningen avser egna studier på heltid under maximalt 4 år. Innehavare av doktorandanställning ska främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå men övrigt arbete såsom  utbildning av studenter och administrativt arbete kan ingå med högst 20 procent av anställningen. Anställningen kommer att förlängas med undervisningstiden för att möjliggöra fyra år av heltidsstudier på forskarnivå.

Kvalifikationskrav: En framgångsrik sökande ska vara en motiverad, organiserad och tillförlitlig lagspelare som också kan arbeta självständigt. Sökanden skall ha en mastersexamen inom relevant ämnesområde (t.ex. biomedicin, (molekylär) medicin, molekylär (cell) biologi). Grundläggande kunskaper i, och färdigheter inom molekylärbiologi är en förutsättning. Tidigare kunskap och erfarenhet inom CRISPR mutagenes, fluorescens eller konfokalmikroskopi, epidemiologi, datahantering, biostatistik, zebrafiskhållning och bildbaserade analyser anses meriterande. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som gör den sökande lämplig för tjänsten.

För anställning som doktorand krävs att innehavaren är antagen eller kommer att antas till utbildning på forskarnivå där graden av förmåga att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå är avgörande. Information om forskarutbildningen, ansökningsförfarande och regler för antagning finns tillgängligt via http://www2.medfarm.uu.se/utbildning/forskarniva/vill_du_borja/

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.

Lön: Enligt lokalt kollektivavtal för doktorander.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 7.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Forskare Marcel den Hoed, marcel.den_hoed@igp.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2020, UFV-PA 2020/611.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/611
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2020-03-30
Sista ansökningsdag 2020-04-15

Wróć do ofert pracy