Uppsala universitet, Nationalekonomiska institutionen

Nationalekonomiska institutionen är en av de största institutionerna inom Samhällsvetenskapliga fakulteten med ungefär 100 anställda från ett tiotal länder. Årligen deltar runt 1 000 studenter i någon av våra kurser på grund-, master- och forskarutbildningsnivå. Forskare vid institutionen anlitas ofta som experter i offentliga utredningar och i media samt samverkar på många sätt med det omgivande samhället. Se vår hemsida för ytterligare information. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning
Forskningsassistenten kommer att jobba i ett projekt där vi studerar möjliga karriärvägar för forskare. Detta är en tidsbegränsad anställning på 2,5 månader. Arbetsuppgifter kan inkludera att förbereda och analysera data, hjälpa till med litteraturöversikter samt att samla bakgrundsinformation och data/länka databaser om forskare med en fuzzy länkningsalgoritm.

Kvalifikationskrav
Du behöver ha en universitetsutbildning eller för nuvarande studera nationalekonomi och erfarenhet av automatiserad koppling av uppgifter i stora databaser. Du behöver även ha grundläggande programmeringskunskaper i Python samt erfarenhet av att använda databasen SQL och kunskap inom dataanalys. Goda kunskaper i engelska är ett krav för denna tjänst.

Ansökan
Bifoga ditt CV, ett transskript (inofficiellt går bra), samt ett kort personligt brev. Ditt personliga brev ska innehålla: varför du söker tjänsten, vad du kan bidra med samt ditt önskade startdatum och hur mycket du kan jobba. Ansökan bör skrivas på engelska. Om du har skrivit en avhandling som kan vara relevant för tjänsten, så kan du även bifoga denna i din ansökan.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 2,5 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 15 augusti. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Christoph Hedtrich, christoph.hedtrich@nek.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2023, UFV-PA 2023/2027.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15 augusti
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2027
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb