Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Avdelningen för mikrosystemteknik (MST) är en del av institutionen för materialvetenskap vid Ångströmlaboratoriet. Forskare vid MST har lång erfarenhet av materialvetenskap, mekanik och tillverkning av mikrosystem, där vi tar fram av sensorer, aktuatorer och mikrofluidik. Vi har en större forskargrupp som är specialiserad på mjuka och töjbara mikrosystem. Tillämpningarna är främst inom medicinsk teknik. 

Arbetsuppgifter
Forskning och utveckling av digitala tekniker för miniatyriserade mjuka och töjbara mikrosystem med särskild inriktning mot system som använder lågtemperaturlegeringar och sådana som är smälta i rumstemperatur. I arbetsuppgifterna ingår även att söka externa anslag, publicera vetenskapliga artiklar och handleda studenter i projekt relaterade till forskningsfrågorna. Även medverkan i annan undervisning kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i materialvetenskap eller mikrosystemteknik. Vi kräver gedigna experimentella kunskaper och erfarenheter i heterogena töjbara mikrosystem som använder legeringar som är i smälta vid rumstemperatur.

Vi kräver god muntlig och skriftlig färdighet i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är mycket meriterande att ha erfarenhet av forskning och utveckling av digitala tekniker för miniatyriserade mjuka och töjbara mikrosystem med särskild inriktning mot system som använder vätskelegeringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som förmåga att leda och driva projekt. Du bör vara målmedveten och strukturerad och kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Ansökan ska innehålla en beskrivning av tidigare forskningserfarenhet, CV, kopior på examensbevis samt andra relevanta dokument. Vi ser gärna att du lämnar uppgift om referenspersoner eller bifogar rekommendationsbrev.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Klas Hjort, klas.hjort@angstrom.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 23 februari 2023, UFV-PA 2023/120

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/120
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-02
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Tillbaka till lediga jobb