Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Swedesd – Centrum för lärande för hållbar utveckling och global hälsa, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet, utlyser härmed en anställning på 100 % som koordinator. Swedesd är ett tvärvetenskapligt centrum som fokuserar på transformativt lärande och implementeringsforskning inom global hälsa och hållbarhet. Mer om vår forskning och utbildning kan du läsa på https://swedesd.uu.se/. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vårt centrum genom nätverkande, forskning och utbildning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår att, i nära samverkan med föreståndaren, ha en sammanhållande roll för den dagliga verksamheten inom centret, såsom gruppmöten, seminarier, nätverksadministration, samt intern såväl som extern kommunikation. Swedesd kommer under 2023 att utvärderas, och ett särskilt administrativt samordnande ansvar för denna utvärdering kommer att vara en del av tjänsten. I arbetsuppgifterna ingår även att stödja forskare aktiva inom Swedesd genom att vara behjälplig med forskningsansökningar, etiktillståndansökningar och rapporter, samt besvara enkla forskningsadministrativa frågor. Du kommer även att ha ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla nätverket SIHI Sweden. Ytterligare/förändrade arbetsuppgifter kan tillkomma beroende av utvecklingen av Swedesd. Tjänsten är placerad vid Institutionen för Kvinnors och barns hälsa, MTC-huset, Dag Hammarskjölds väg 14B, Uppsala.

Kvalifikationskrav
Du skall ha universitetsutbildning på avancerad nivå inom global hälsa eller hållbar utveckling, och inneha dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. Förmåga och erfarenhet av att planera, initiera, leda, utföra och utveckla projektkoordination är meriterande för anställningen. Mycket goda färdigheter i kommunikation i tal och skrift på engelska krävs. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Du skall vara bekväm i att arbeta med Microsoft Powerpoint, Word och Excel. Meriterande är även erfarenhet av kommunikationsarbete, hemsidesutveckling och administration av sociala medier.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som analytisk förmåga, flexibilitet, servicekänsla och organisatorisk skicklighet. Vidare bör du vara initiativtagande, tycka om att vara behjälplig, ha god samarbetsförmåga och aktivt medverka i teamarbete både som ledare samt medlem, samt självständigt kunna utföra dina arbetsuppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att skriva vetenskapliga eller andra rapporter på engelska och svenska. Vidare är erfarenhet av forskning samt doktorsexamen meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mats Målqvist, e-post mats.malqvist@kbh. uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2023, UFV-PA 2022/4542.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4542
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-12-12
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tillbaka till lediga jobb