Uppsala universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Statsvetenskapliga institutionen har bedrivit utbildning och forskning i 400 år. Institutionen utgör idag en av de ledande statsvetenskapliga institutionerna i Norden. Den har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen inom statsvetenskap och utvecklingsstudier. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen. Läs mer om institutionens verksamhet på vår hemsida: www.statsvet.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Vi söker en forskningsassistent till projektet ” Det konfliktrelaterade våldets fortsättning i postkonfliktstäder: Kartläggning av våld på gatunivå” som leds av Emma Elfversson och Ivan Gusic.

Projektet påbörjades under 2020, är finansierat av Vetenskapsrådet, och kommer att pågå till 2024. En central del av projekt fokuserar på datainsamling av konfliktrelaterat våld i postkonfliktstäder där instanser av våld är disaggregerade ner till gatunivå. Den unika datan kommer att användas för att analysera var våld koncentreras och, tillsammans med djupgående studier av utvalda fallstäder, utvärdera olika teoretiska förklaringsmodeller gällande spridningen av konflikt-relaterat våld inom och mellan städer. Mer information om projektet går att finna här: https://www.statsvet.uu.se/forskning/the-continuation-of-conflict-related-violence-in-postwar-cities/.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar främst insamling av data, men kan också bestå i rutinmässiga administrativa eller projektspecifika uppgifter, analys och visualisering av data, samt olika skrivuppgifter. Forskningsassistenten kommer att rapportera till projektledarna och arbeta nära med andra forskningsassistenter och forskare i projektet.

Kvalifikationskrav

  • Kandidatexamen i fred- och konfliktstudier eller relaterat område (e.g. statskunskap, geografi, kriminologi).
  • God kunskap inom fältet fred- och konfliktforskning
  • Dokumenterad erfarenhet av Excel
  • Utmärkt kunskap i engelska (läsning såväl som skrift)
  • Förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra

Önskvärt/meriterande i övrigt
Studier i fred och konflikt eller relaterade områden på masternivå är väldigt meriterande, precis som tidigare erfarenhet med datainsamling (kodning), särskilt konfliktrelaterad data. Förmåga till GIS-analys och/eller kunskap i program för statistisk analys såsom R är också väldigt meriterande. Kunskap i ett annat stort språk såsom spanska, franska, eller arabiska är också meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde den 6 februari eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Emma Elfversson: emma.elfversson@statsvet.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2022, UFV-PA 2022/4106.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-06
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4106
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-09

Tilbake til ledige stillinger