Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter: Forskare inom området farmakotranskriptomik och funktionell genomik, ansvarig för viktiga delar av genomförandet av ett pågående forskningsprogram (med stöd av SSF och Barncancerfonden) inom neuroonkologi. Projektet syftar till att förstå hur läkemedelsmolekyler påverkar genuttryck i patient-deriverade celler, genom en kombination av RNA-sekvenseringsteknologi, bioinformatik, cellförsök och djurförsök. Forskningen involverar avancerad användning av robotbaserad (t.ex. nanolitervolym) instrumentering, specifikt anpassade RNA-sekvenseringsstrategier baserade på protokoll från encellssekvensering, samt molekylära studier av målgener knockdown/knockout i experimentella sjukdomsmodeller (celler, xenograftförsök i zebrafisk). I linje med laboratoriets tvärvetenskapliga struktur utförs en del av dessa uppgifter i samarbete med andra teammedlemmar och externa partners. Anställningen inbegriper också bihandledning av master- och doktorander. Tjänsten omfattar viss undervisning, särskilt föreläsningar och handledning av bioinformatikövningar i IGP: s masterprogram (max 20 %). 

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen. Dokumenterad avancerad expertis inom RNA-sekvenseringsförsök, inklusive encellsmetodik, SMART-Seq2, DRUG-seq och PLATE-seq. Dokumenterad erfarenhet inom Bioinformatik, särskilt bearbetning av både bulk- och encelliga RNA-Seq-data med hjälp av klusterdatorer. Dokumenterad avancerad expertis inom molekylärbiologi och cellmodeller. Dokumenterad erfarenhet av hjärntumörbiologi. Dokumenterad erfarenhet av att utföra djurförsök i sjukdomsmodeller. Dokumenterad hög nivå på talad och skriven engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Dokumenterad erfarenhet inom zebrafiskförsök. Dokumenterad erfarenhet inom musförsök.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-22 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-01-20, med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sven Nelander, sven.nelander@igp.uu.se, 018-471 4805.

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2019, UFV-PA 2019/3947.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-22
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3947
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Tilbake til ledige stillinger