Uppsala universitet,Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig och framgångsrik forskningsinstitution som bedriver forskning inom Strukturbiologi, Molekylärbiologi, Mikrobiologi, Beräkningsbiologi, Molekylär systembiologi, Biofysik och Molekylär evolution. Läs mer på http://www.icm.uu.se.

I Magnus Johanssons grupp (https://www.icm.uu.se/molecular-systems-biology/johansson-lab/) i programmet för Molekylär systembiologi är forskningen fokuserad på cellers proteinsyntesmaskineri. Gruppen utvecklar nya fluorescensbaserade metoder för att kvantitativt studera proteinsynteskinetik inuti levande celler, framförallt m h a superupplöst s.k. single-molecule tracking.

Övergripande beskrivning: Doktorandprojektet, som är en del i ett större pågående projekt i gruppen, går ut på att definiera en kvantitativ modell för dynamiken hos bakteriecellers molekylära maskineri för insättning i, och sekretion genom, cellmembranet. Projektet innebär både laborativt arbete på cell- och molekylnivå, samt en stor del matematisk modellering av komplexa reaktion-diffusion samband.

Arbetsuppgifter: Doktoranden ska främst ägna sig åt sin egen forskarutbildning, övrig tjänstgöring vid institutionen kan förkomma så som undervisning och administrativt arbete, dock högst upp till 20% av tjänsten.  Mer information om utbildning på forskarnivå, behörighetskrav och antagningsbestämmelser finns på fakultetens hemsida. http://www.teknat.uu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/

Kvalifikationskrav: Den sökande ska ha en masterexamen inom Molekylär bioteknik/biofysik eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Dokumenterade färdigheter inom programmering och matematisk modellering, samt laborativt arbete, är ett krav. Den sökande ska även ha god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. En förutsättning är goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska, då arbetet sker i en internationell miljö.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver dig själv, ditt forskningsintresse, dina erfarenheter samt varför du är intresserad av doktorandposten (max 2 sidor).
  • CV innehållande utbildning och andra meriter samt beskrivning av relevanta kunskaper utifrån kvalifikationerna. Lista på skrifter eller publikationer.
  • Vidimerade kopior på examensbevis samt kopia av relevant examensarbete eller publikation.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Enligt lokalt kollektivavtal för doktorander.

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 7.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Magnus Johansson, m.johansson@icm.uu.se, 072-9999236, för administrativa frågor Hr-generalist Frida Österdahl, tel. 018-471 4416, frida.osterdahl@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2019, till UFV-PA 2019/3923.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3923
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-11
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tilbake til ledige stillinger