Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Arbetsmiljö: Du kommer att verka främst inom 2 stora satsningar vid Uppsala universitet: VINNOVAs nya kompetenscentrum Additiv Tillverkning för Livsvetenskaperna (2020-2024, https://www.vinnova.se/nyheter/2019/06/satsning-pa-forskningsmiljoer-i-varldsklass/), och Ångström Initiative for Additive Manufacturing (AM@Å, www.additivemanufacturing.se), och därmed även integreras som en naturlig del av de forskningsmiljöer som dessa båda satsningar inbegriper. Forskningen spänner över teknik, kemi och fysik, med inslag av biologi, främst i tillämpningarna. Flera företag och andra parter (såsom andra universitet, forskningsinstitut och sjukhus) ingår i konsortierna.

Arbetsuppgifter: De övergripande arbetsuppgifterna består i:

  • Arbeta aktivt i forskningsprojekt, avseende syntes och karaktärisering av material tillverkade genom additiv tillverkning. Detta gäller främst pulverbäddbaserade metoder för metallprintning, men även metoder för additiv tillverkning av polymerer, keramer och kompositer kan vara aktuella.
  • Ansvar för drift och underhåll av viss utrustning, främst för additiv tillverkning.
  • Ansvar för drift och underhåll av vissa laboratorielokaler.
  • Viss undervisning kopplad till exempelvis experimentellt laboratoriearbete.
  • Ansvar för interna och externa forskningsuppdrag, inklusive rapportering.
  • Deltagande i arbete med omvärldskontakter.

Kvalifikationskrav: Masterexamen i teknisk fysik, materialvetenskap, kemiteknik eller motsvarande ämne. Praktisk erfarenhet av additiv tillverkning av metaller. Erfarenhet av praktiskt utvecklingsarbete relaterat till en experimentell forskningsmiljö. God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid förmågan att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och förmågan att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.  Vi utgår ifrån att du vill ta ansvar, kan driva flera aktiviteter samtidigt, är innovativ, noggrann och har ett genuint intresse för material och additiv tillverkning.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av biomaterial och/eller biologiska tillämpningar, vakuumteknik, röntgendiffraktion, elektronmikroskopi, samt micro-CT-analys är meriterande. Erfarenhet av undervisning är även meriterande.

Ansökan bör innehålla en kort beskrivning av relevanta erfarenheter, CV, kopior av examensbevis och betyg och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa. Kontaktuppgifter till minst 2 referenser önskas.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Cecilia Persson, cecilia.persson@angstrom.uu.se, Docent Erik Lewin (erik.lewin@kemi) och Docent Johan Kreuger (johan.kreuger@mcb.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2020, UFV-PA 2020/190.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/190
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-31
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Tillbaka till lediga jobb