Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik.

Forskningsprojektet: Forskningsassistenterna kommer att arbeta i projektet Soccermatics finansierat av EU och i samarbete med företaget Twelve. Projektet syftar till att bygga verktyg för att analysera fotbollsmatcher samt att utveckla datorspel baserade på detta verktyg.

Arbetsuppgifter: Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utveckla verktyg för analys av fotbollsmatcher genom att använda data från leverantören Opta. Vi arbetar tillsammans med företaget Twelve för att utveckla ett system för utvärdering av spelare och lag. Forskningsassistenterna kommer utveckla verktyg för att analysera matcher och bygga en chatt-bot med artificiell intelligens som kommunicerar med fotbollsfans om matcher.

Kvalifikationskrav: En analytisk bakgrund med examen eller (helst) masterexamen i teknisk fysisk, tillämpad matematik eller angränsande område.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Dokumenterade programmeringskunskaper i Python, C#, .Net eller liknande. Erfarenhet av att använda Opta-data är en fördel. Kunskap om fotboll som sport är önskvärt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Fast lön.

Tillträde: 2017-08-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i nio månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
professor David Sumpter, tel 018-4713214, e-post david.sumpter@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2017, UFV-PA 2017/1552.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/1552
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-05-17
Sista ansökningsdag 2017-06-07

Terug naar vacatures