Uppsala universitet, Engelska institutionen

Amanuens till Engelska institutionen

Vill du arbeta som administratör i ett internationellt forskningsprojekt vid Engelska institutionen? ALMEDA (African Literary Metadata) är ett femårigt forskningsprojekt finansierat av the European Research Council. ALMEDA-forskargruppen består av experter inom afrikansk litteratur, biblioteksvetenskap och digital humaniora/informatik, liksom ett antal fallstudieforskare. ALMEDA fungerar således som en gruppbaserad forskningsmiljö där forskare och experter arbetar tillsammans med projektets forskningsområden.

Arbetsuppgifter
Som amanuens arbetar du som administratör för ALMEDA-projektet och som administrativt stöd åt projektledaren (Ashleigh Harris). Placeringen är vid Engelska institutionen.

Arbetsuppgifterna omfattar:

  • Administrativa arbetsuppgifter såsom bokningar för resor, hotell, evenemang, osv; samordning av administrativ information och data inom projektet (t.ex. stöd för internationella forskare med visumansökningar; koordination av tidrapporter för forskare; och löpande kommunikation med Engelska institutionens ekonom angående projektets utgifter)
  • Kommunikation på projektets kanaler på sociala medier
  • Hantering av projektets e-post
  • Uppdatering av innehåll på projektwebbsidan

Även andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter eller tidigare erfarenhet som kommunikatör.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Du får gärna ha erfarenhet av Microsoft Excel, samt ha kompetens inom kommunikation på sociala medier. Erfarenhet av administrativa uppgifter inom universitet är fördelaktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i ett år enligt HF 5 kap § 12, men kan förlängas till totalt 3 år. Omfattningen är 20%. Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ashleigh Harris, 018-471 1252, ashleigh.harris@engelska.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2023, UFV-PA 2023/3401.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3401
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb