Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med medarbetare och studenter från hela världen. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare http://www.ieg.uu.se.

Tjänsten är placerad på institutionens fältstation, Erkenaboratoriet, utanför Norrtälje:  http://www.ieg.uu.se/erkenlaboratoriet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Erkenlaboratoriet anordnar Vattendagar för skolklasser från förskole- till gymnasienivå, som har som syfte att ge eleverna möjlighet att få kunskap om begrepp och metoder inom biologi (med fokus på ekologi), som såväl som det vetenskapliga arbetssättet, i både teori och praktik. Detta inkluderar planering och genomförande fältobservationer eller experiment, samt analys och diskussion av resulterande data. Mer information finns här: https://www.ieg.uu.se/erkenlaboratoriet/utbildning/vattendagar/.

Specifika arbetsuppgifter omfattar handledning av elever under fältarbete och efterföljande prov- och dataanalys, att ge inledande presentationer, leda diskussionsseminarier och att förbereda arbetet. Även andra arbetsuppgifter relaterad till arbetet på fältstationen kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationskrav
Gymnasieexamen med inriktning på naturvetenskap eller motsvarande (t.ex. naturvetenskapligt grundår) och universitetskurser med inriktning på biologi eller relaterade discipliner. Intresse för pedagogisk verksamhet och samverkan riktat mot skolor. Som person är du öppensinnad, strukturerad, organiserad, entusiastisk och flexibel och kan arbeta såväl självständigt såsom som en del av ett team. Du ska ha goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Högskoleexamen (BS/MSc) i biologi eller relaterade discipliner. Dokumenterad kunskap om limnologi/akvatisk ekologi och artidentifiering av t.ex. plankton eller bentiska ryggradslösa djur. Erfarenhet av fältarbete, särskilt i sjöar. Tidigare erfarenhet av arbete med barn och tonåringar, särskilt utomhuspedagogiskt arbete. Erfarenhet av att leda grupper. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. B-körkort.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla: 1) ett brev som beskriver dig själv och varför du vill ha anställningen, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan bör skrivas på engelska.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-10-15. Omfattningen är 75%. Tillträde 2023-08-21 eller enligt överenskommelse. Plats för arbetet: Erkens forskningsstation i Norrtälje.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Silke Langenheder, silke.langenheder@ebc.uu.se, +46 18 471 2710 samt Karla Münzner, karla.munzner@ebc.uu.se, +46 18 471 6456.

Välkommen med din ansökan senast den 10 juli 2023, UFV-PA 2023/2394.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-21 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2394
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-07-10

Tillbaka till lediga jobb