Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har ca 125 anställda samt ett flertal gästforskare. Institutionen har femton forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi, biokemi, immunologi,  biologiska läkemedel/bioteknologi, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakognosi, galenisk farmaci, translationell läkemedelsutveckling, farmakokinetik och kvantitativ farmakologi , bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Bakgrund
Uppsala Universitet (UU) etablerar under 2022 en ny nod inom Chemical Biology Consortium Sweden (www.cbcs.se), en nationell infrastruktur för kemisk biologi. CBCS arbetar i samarbetsprojekt med akademiska och industriella användare, och erbjuder en plattform för identifiering av kemiska verktyg (bioaktiva småmolekyler) inom biovetenskap såsom molekylär-, cell-, struktur- och mikrobiologi, farmakologi, naturprodukter och miljöforskning. UU-noden kommer att erbjuda tjänster fokuserade på cellprofilering och screening med hjälp av automatiserad mikroskopi.

Vi söker nu en erfaren biomedicinsk analytiker (BMA) som kommer att arbeta inom gruppen för att etablera och erbjuda tjänster inom profilering och screening av småmolekyler. Tjänsten är placerad vid institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Biomedicinskt Centrum (BMC), Uppsala universitet, där du kommer att arbeta i ett interdisciplinärt team av biologer, datavetare och ingenjörer i nära samarbete med forskningsgruppen Farmaceutisk Bioinformatik (https://farmbio.uu.se/forskning/farmaceutisk-bioinformatik/).

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att etablera, utveckla och utföra profilering och screening av kemiska föreningar, främst med bildbaserade tekniker. Detta inkluderar hantering av cellinjer, optimering av protokoll, felsökning, säker hantering av kemiska föreningar och reagens, beredning av lösningar, användande och underhåll av automatiserad vätskehantering och annan robotiserad utrustning, samt bildtagning med hjälp av automatiserade mikroskop. Övriga arbetsuppgifter inkluderar beställning, leveranser, inventering, och riskbedömningar. Du kommer att verka i ett internationellt team i en levande forskningsmiljö, i nära samarbete med forskare med olika bakgrund och med täta interaktioner med kunder.

Kvalifikationskrav
Universitetsexamen inom relevant område. Mer än fem års laboratorieerfarenhet, inklusive cellodling, molekylärbiologiska tekniker såsom immunfluorescens, cellbaserade försök, och optimering av laborativa protokoll. Erfarenhet av automatiserade analysinstrument och en förmåga att felsöka utrustning för storskaliga försök inklusive robotiserad vätskehantering. Du är mycket motiverad, engagerad och har goda färdigheter inom problemlösning. Vidare tycker du om att lära dig nya metoder, är dedikerad till högkvalitativ och reproducerbar dataproduktion och kan arbeta både självständigt och i grupp på ett strukturerat och effektivt sätt med flera projekt parallellt. Allmän datorvana och utmärkt kommunikationsförmåga i skriftlig och muntlig engelska är ett krav, liksom god dokumentationsförmåga och erfarenhet av elektronisk laboratoriedokumentation (ELN). Särskilt stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper såsom självständighet, flexibilitet, uthållighet och initiativtagande samt sociala färdigheter såsom samarbetsförmåga och serviceinriktning.

Meriterande
Tidigare erfarenhet av:

  • Provberedning för storskaliga (high throughput) experiment
  • High-content imaging
  • Metodutveckling inom det molekylärbiologiska området
  • Fenotypisk screening och profilering av småmolekyler
  • Arbete inom läkemedelsindustrin eller akademiska screeningscentra

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post Ola.Spjuth@farmbio.uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 januari 2022, UFV-PA 2021/5061.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/5061
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-12-23
Sista ansökningsdag 2022-01-19

Tillbaka till lediga jobb