Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning: Vi söker en skicklig, ambitiös och motiverad forskare till Sören Lehmanns translationella forskargrupp vid Institutionen för Medicinska Vetenskaper vid Uppsala universitet. Gruppens forskning är fokuserad på akut leukemi och genomför såväl basalbiologiska, translationella som kliniska studier, speciellt fokuserat på epigenetisk regulering. Gruppen består av såväl basalbiologiska forskare som kliniskt verksamma läkare inom det hematologiska fältet. Vi har tillgång till stora biobanker med leukemimaterial och använder ”cutting-edge” tekniker för karaktärisering av så väl leukemiceller som normala hematopoetiska celler. Vi har nära samarbete med SciLifeLab i Stockholm och Uppsala och jobbar integrerat med hematologiska forskargrupper i både Uppsala och Stockholm och de hematologiska klinikerna i Uppsala och Karolinska. Gruppen har också verksamhet vid Karolinska Institutet men denna anställning är placerad vid Uppsala Universitet. Gruppen har ett stort nationellt och internationellt nätverk.

Arbetsuppgifter: Forskargruppens arbete är fokuserat på translationell forskning om akut leukemi med särskild tonvikt på epigenetik och utveckling av nya behandlingsmetoder vid akut myeloisk leukemi (AML). Projektet är inriktat mot att upptäcka och utveckla nya läkemedel speciellt med epigenetisk inriktning vid leukemi. Arbetet inkluderar att bygga cellulära leukemimodeller för high-through-put screening av kemiska substansbibliotek, karaktärisering med next generation sequencing samt studier av effekter på leukemistamceller. Metoderna omfattar ett brett spektrum av molekylärbiologiska tekniker, såsom cellodling, FACS sortering, CRISPR-Cas9, ChIP-Seq, grundläggande metoder för att detektera RNA och proteinuttryck, hanterande av patientprover och biobanker.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen är ett krav. Doktorandprojektet bör ha varit inom ett relevant ämne, såsom tumörbiologi, epigenetik, cancergenetik och/eller cancerepigenetik, hematologiska maligna sjukdomar eller motsvarande. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig skicklighet inom området, samarbetsförmåga och personliga egenskaper som initiativförmåga, gott omdöme, kommunikativ förmåga och ambition hos den sökande.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av följande metoder: cellodling, ChIP, FACS sortering, CRISPR-Cas9 och grundläggande molekylärbiologiska metoder. En viss grad av bioinformatisk erfarenhet är också önskvärd.

Ansökan: Skall innehålla ett personligt motivationsbrev (max 1 sida), meritförteckning, kopior av examina, publikationslista och kontaktuppgifter inklusive telefonnummer till minst två referenser. Två referensbrev skall bifogas.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Sören Lehmann (Soren.Lehmann@medsci.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 12 april 2019, UFV-PA 2019/876.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/876
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-21
Sista ansökningsdag 2019-04-12

Retour aux postes vacants