Uppsala universitet, Institutionen för speldesign

Institutionen för Speldesign finns placerad vid Uppsala Universitet - Campus Gotland ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Här finner du det bästa av två världar; det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus.

Institutionen för speldesign är en del av Historisk-filosofiska fakulteten vid Uppsala Universitet. Här bedrivs både undervisning och forskning på hög nivå. Institutionen utbildar ca 400 helårsstudenter varav ca hälften är internationella studenter och har runt 40 anställda inom olika befattningskategorier. Institutionen erbjuder undervisning på grund- och avancerad nivå inom speldesign och spelutveckling med biområden i grafik, projektledning och programmering, all utbildning sker på engelska.

Läs mer om institutionen verksamhet här.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

För att stärka institutionens utbildning inom spelprogrammering söker vi nu en tidsbegränsad universitetsadjunkt i speldesign med inriktning mot programmering till institutionen för speldesign, Uppsala universitet - Campus Gotland. 

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning inkl. kursansvar, utvecklingsarbete och administrativt arbete. Undervisningen är på grundnivå inom utbildningsprogrammen i speldesign, främst inom kurser i spelprogrammering med programmeringsspråket C++. Utvecklingsarbetet avser i första hand att medverkan i arbetet med kurser och kandidatprogram i speldesign. Till arbetsuppgifterna hör att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen samt aktivt bidra till såväl institutionens som universitetets utveckling. 

För aktivt deltagande i institutionens arbete krävs regelbunden fysisk närvaro på arbetsplatsen.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs lägst kandidatexamen med ämnesfördjupning i datavetenskap eller speldesign samt gedigna kunskaper i spelprogrammering, högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet och den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under anställningsåret. Förmåga att kunna undervisa på engelska är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Dokumenterad erfarenhet av undervisning och administrativt arbete inom speldesign-/spelutvecklingsområdet. Erfarenhet av egen speldesignverksamhet och/eller verksamhet inom speldesignbranschen samt nätverksprogrammering, 3D och AI programmering. Noggrannhet, god samarbetsförmåga, erfarenhet av ett projektinriktat arbetssätt samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska. Särskild vikt kommer att läggas vid pedagogisk skicklighet vilket innebär att en pedagogiskt skickligare sökande får företräde före en vetenskapligt skickligare sökande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad 10 månader. omfattning är 100%. Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olle Jansson prefekt
E-mail olle.jansson@speldesign.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/707

Om Campus Gotland: utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland: Se hur det är att leva och bo på Gotland

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 14 augusti eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/707
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb