Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör vetenskapsområdet för medicin och farmaci och har ca 160 anställda och runt 200 registrerade doktorander, av vilka flertalet är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, sjuksköterske-, röntgensjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen såsom anestesi, intensivvård och radiologi. Institutionen har även prekliniska grupper, vilket är i en av dessa som det nu behövs förstärkning. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper inom IKV och vid andra institutioner vid Uppsala universitet samt med andra universitet både i Sverige och internationellt. Många av institutionens anställda har anställningar som är förenade med befattningar vid Akademiska sjukhuset.

Nu söker forskargruppen Funktionell farmakologi och neurovetenskap en forskare inom beroendeforskning!

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som forskningsassistent kommer du att arbeta med och utveckla ett projekt kring biostatistisk data i Salve kohorter och UK Biobank som berör psykisk hälsa, missbruk och personliga egenskaper och förhållanden. Du kommer också att arbeta med vetenskaplig presentation av resultat och slutsatser från studierna i vetenskapliga artiklar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, så som förmåga att leda och driva projekt och att samtidigt kunna interagera med andra forskare. Sökanden ska vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci eller närliggande område. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av biomedicin, biostatistiska analyser (gärna beteendeanalyser), att skriva vetenskapliga publikationer samt goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som förmågan att leda och driva projekt och samtidigt kunna interagera med andra forskare. Du ska vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt, både individuellt och i grupp. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har examen på masternivå. Bakgrund inom biostatistik. farmakologi, programmering, genetik, molekylär biologi och dataanalys är också meriterande. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar kommer att meriteras högt. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 4 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helgi Schiöth (helgi.schioth@neuro.uu.se). För uppgifter om anställningsförfarandet kontakta HR-generalist Louise Lundqvist (louise.lundqvist@uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 22 februari 2023, UFV-PA 2023/333.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/333
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-22

Tillbaka till lediga jobb