Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Uppsala University Drug Optimization and Pharmaceutical Profiling Facility (UDOPP) finns vid avdelningen för farmaci, Uppsala universitet. Det primära syftet med UDOPP är att genomföra in vitro ADME (Absorption, Distribution, Metabolism och Exkretion) utredningar av hit-kollektioner och substanser under lead-generering/optimeringsfas i samarbete med akademiska forskargrupper, främst i Sverige. Plattformen utför också preklinisk karaktärisering av lead- och kandidatläkemedelsföreningar, samt bioanalytiska tjänster. Plattformen bildades 2010 och stöds av en forskargrupp som utför forskning inom ADME och läkemedelsformulering.

UDOPP är en del av Innovative Medicine Initiative (IMI) Conception konsortiet, ENABLE2 plattformen, och som ADME of Therapeutics (ADMEoT) faciliteten, SciLifeLab Drug Discovery and Development plattformen (SciLifeLab DDD). För mer information, besök följande respektive hemsidor: Conception 

Den svenska regeringen har auktoriserat Vetenskapsrådet (VR) att stödja det nationella forskningsprogrammet ENABLE2. Syftet med ENABLE2 är att etablera en nationell läkemedelsutvecklings plattform i Sverige för testning och optimering av molekyler, som har potential att bli framtida läkemedelskandidater att behandla resistenta gramnegativa infektioner (ADME). ADMEoT (UDOPP) teamet är ansvarig för alla in vitro ADME undersökningar inom ENABLE2 plattformen.

Vi rekryterar nu en mycket motiverad och flexibel in vitro ADME Forskningsassistent för att utöka vår kapacitet. Tjänsten är placerad vid ADMEoT faciliteten (SciLifeLab DDD) på institutionen för farmaci vid Uppsala Universitet. Mer information om institutionen och forskargrupperna finns på www.farmfak.uu.se/farm/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Kandidaten kommer att utföra experimentellt arbete fokuserat på fysikalisk-kemiska, in vitro ADME och cellbaserade metoder för små molekyler, och peptider. Kandidaten förväntas också att analysera in vitro prover med hjälp av LC-MS/MS och rapportera resultat till respektive projektteam. Kandidaten kommer att vara en del av ADME projektteamet inom ENABLE2 plattformen.

Kvalifikationskrav
Den sökande bör ha en mastersexamen i biologi, biokemi, farmaci eller liknande. Kandidaten bör ha 5 års erfarenhet från biotech/läkemedelsindustrin och arbetat som projektmedlem inom preklinisk läkemedelsutveckling. Tidigare erfarenhet fram infektion och antibakteriell läkemedelsutveckling är en fördel.

Den sökande ska ha utmärkta laborativa färdigheter inklusive förmåga för att planera, genomföra, analysera och rapportera av in vitro ADME resultat. Praktisk erfarenhet av Caco2- och MDCK-cellers permeabilitetsanalys och tolkning av resultaten är avgörande. Tidigare erfarenhet av outsourcing av in vitro ADME metoder och kunskap om analytiska tekniker, särskilt LC-MS/MS är en fördel.

Rätt sökande ska ha bra laborativa färdigheter, inklusive förmåga att planera och genomföra experiment, analysera data och rapportera in vitro ADME resultat enligt regulatoriska myndigheters rekommendationer.

Den ideala kandidaten är flexibel, motiverad, har bra problemlösningsförmåga och kan leverera under korta tidslinjer. Goda sociala egenskaper, bra samarbetsförmåga och färdighet att presentera inom interdisciplinära team på engelska förutsätts.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Pawel Baranczewski, pawel.baranczewski@farmaci.uu.se telefon +46 (0) 707 467 894 eller +46 (0) 18 4 714 067 (kontor).

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2022, UFV-PA 2022/4304.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4304
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-20
Sista ansökningsdag 2022-12-06

Tilbage til Ledige stillinger