Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se. Tjänsten kommer att vara placerad i Jens Carlsson forskargrupp på programmet för Beräkningsbiologi och Bioinformatik. Jens Carlssons forskning fokuserar på datormodellering av proteiner med särskilt fokus på gruppen G-proteinkopplade receptorer. Jens Carlssons grupp använder modellering för att förstå hur receptorer fungerar på molekylär nivå och utvecklar metoder för att identifiera läkemedelskandidater, ofta i samarbete med experimentella forskargrupper. Det är ett internationellt forskningsteam som också är en del av Science for Life Laboratory (http://www.scilifelab.se/). Mer information om gruppens forskning finns på dess hemsida (www.carlssonlab.org).

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Projektet är inriktat mot att studera hur små molekyler och peptider binder till receptorer och enzymer med hjälp av molekylära modeller och maskininlärning. De metoder som kommer att utvecklas kan vara användbara inom läkemedelsutveckling och projektet innefattar också design av nya molekyler med virtuell screening. Projektet kommer att vara fokuserat på receptorer som är kopplade till hjärnans sjukdomar och enzymer som är mål för antivirala läkemedel. Projektet genomförs i nära samarbete med experimentella forskargrupper.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen inom beräkningskemi eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom samma område. Mycket goda kunskaper inom beräkningskemi med erfarenhet av datorsimuleringar av proteiner är ett krav. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska är ett krav då arbetet sker i en internationell miljö. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som god samarbetsförmåga, motivation och självständighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenheter inom modellering av G-proteinkopplade receptorer, molekylär dockning, maskininlärning och programmering är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jens Carlsson, jens.carlsson@icm.uu.se,
Tel: 072 227 7976.

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2022, UFV-PA 2022/4195.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-12-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4195
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-11
Sista ansökningsdag 2022-11-25

Tillbaka till lediga jobb