Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Amanuens

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 300 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Medverkan i undervisningen vid någon/några av nedanstående listade kurser. Med medverkan i undervisning menas exempelvis deltagande vid laborationer och lektioner, rättning av uppgifter, svara på studenternas frågor, och handledning av studentprojekt. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Har ni konkreta frågor som rör en kurs, vänligen kontakta Jarmo Rantakokko.

Period 3

• 1TD433 Programmeringsteknik I
• 1TD062 Högprestandaprogrammering
• 1TD169 Data Engineering I
• 1TD342 Introduktion till Beräkningsvetenskap
• 1TD395 Beräkningsvetenskap II
• 1TD352 Beräkningsvetenskap för dataanalys

Period 4

• 1TD433 Programmeringsteknik I
• 1TD722 Programmeringsteknik II
• 1TD070 Parallell och Distribuerad Programmering
• 1TD342 Introduktion till Beräkningsvetenskap
• 1TD395 Beräkningsvetenskap II
• 1TD352 Beräkningsvetenskap för dataanalys

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Den sökande ska uppvisa goda studieresultat, i synnerhet inom området för kursen man kommer att hjälpa till på samt mycket goda kunskaper i svenska (bara för kurser som undervisas på svenska) och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenheter från deltagande i undervisningen på relevanta kurser på högskolenivå är särskilt meriterande. Erfarenhet av relevanta IT-system (Studium) är önskvärt samt god kännedom av Uppsala universitets organisation.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är mellan 2 och 23 %, beroende på vilken/vilka kurser och period/er du arbetar. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande kort beskriver sin erfarenhet i undervisning, språk och kunskap (t.ex., studieintyg). Ansökan ska vidare innehålla vilka kurser som den sökande är intresserad av och en uppskattning av antal timmar som man vill arbeta (per kurs och där antalet timmar ska summera till 30, 60 eller 120). Till ansökan ska också studieintyg bifogas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jarmo Rantakokko, e-postadress jarmo.rantakokko@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 december 2022, UFV-PA 2022/3921.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad 2
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3921
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-10-26
Sista ansökningsdag 2022-12-02

Tilbage til Ledige stillinger