Uppsala universitet, Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF)

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF) är ett mångvetenskapligt forskningsinstitut med inriktning på bostads- och urbanfrågor. IBF tillhör den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och bedriver forskning med inriktning mot bostads-, bebyggelse- och urbanfrågor i vid mening. Institutets personal omfattar cirka 40 personer, varav det stora flertalet är forskare och doktorander. IBF:s målsättning är att inom sitt temaområde tillhandahålla intressant och relevant samhällsforskning av högsta internationella kvalitet. Mer information om institutets verksamhet finner du på www.ibf.uu.se.

En stark och strategiskt viktig del av den miljöpsykologiska forskningen som bedrivs vid IBF görs i samarbete med Psykologiska institutionen och de linneanska trädgårdarna vid Uppsala universitet. Det linneanska samarbetet för studier om natur, hälsa och hållbarhet öppnar upp för ett flertal teman som berör användning utav och upplevelser av parker, botaniska trädgårdar och andra urbana grönområden i relevans till breda hållbarhetsfrågor såsom folkhälsa och miljövänligt beteenden i en tid av växande stadsbefolkning och förtätning i städer.

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med forskning inom det tema du själv utformat som går inom ramarna för den forskning som bedrivs inom miljöpsykologi vid IBF. I tjänsten ingår 10% undervisning vid Psykologiska institutionen.

Kvalifikationskrav: För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i psykologi. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Expertkunskaper om teori och metoder inom miljöpsykologi är meriterande, särskilt i relation till forskning om hur den fysiska miljön kan påverka psykisk och mental hälsa och/eller hur människors beteende påverkar den naturliga miljön. Förmågan att kunna undervisa inom psykologprogrammet är också meriterande.

Ansökningsförfarande: En fullständig ansökan ska innehålla:

- CV
- Kopia på examensbevis
- En forskningsplan med tillhörande förklaringar om hur denna relaterar till teori och
  tidigare forskning inom miljöpsykologi (max 2000 ord)
- En publikationsförteckning
- Kontaktuppgifter till tre referenser
- Tre publikationer från engelskspråkiga tidskrifter med peer-review

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-09-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år enl centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Terry Hartig, +46 18 471 6532, terry.hartig@ibf.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 april, UFV-PA 2020/850.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/850
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-04-02
Sista ansökningsdag 2020-04-23

Tilbage til Ledige stillinger