Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste, med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig från jordens kärna till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling under flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se.

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: Vi söker nu en forskare inom hydrologi vid Institutionen för Geovetenskaper inom programmet för Luft-, vatten- och landskapslära (Luval). Forskartjänsten är del av ett forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet. Målet med projektet är att fylla befintliga kunskapsluckor inom hydrologiska klimateffektstudier. Vi kommer att stärka grunden för robusta simuleringar av klimatförändringens effekter på framtida hydrologiska system genom att utveckla dynamiska och flerdimensionella metoder för att minska osäkerhetsfaktorer. Projektet är ett multidisciplinärt samarbete mellan experter inom klimatologi, hydrologi och miljöforskning. Den sökande förväntas samarbeta med våra projektpartners. Uppgifterna inkluderar bland annat hydrologisk modellering och analys/utvärdering av olika hydrologiska modellstrukturer och parametriseringsmetoder.

Kvalifikationskrav: För denna anställning krävs doktorsexamen i hydrologi, naturgeografi, miljöanalyser eller examen i närliggande ämnesområde som arbetsgivaren finner relevant. Den sökande skall ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Kunskaper inom matematik och statistik är ett krav samt tidigare erfarenhet av programmering och hydrologisk modellering. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom kreativitet, samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande i övrigt: Tidigare erfarenhet av minst en konceptuell hydrologisk modell och av analys/utvärdering av olika hydrologiska modellstrukturer och parametriseringsmetoder är högst meriterande. Vidare är expertis i Matlab eller R meriterande. Vi värdesätter dessutom tidigare erfarenhet av att hantera stora mängder data och jobba med olika metoder för data mining eller optimering.

Ansökan: Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande kort beskriver motiveringen till att söka denna tjänst och sin tidigare forskningserfarenhet. Ansökan ska också innehålla en meritförteckning (CV), kopior av relevanta betygshandlingar, doktorsavhandlingen, kontaktinformation för två referenspersoner, samt övriga dokument. Dessutom bör en kort sammanfattning (maximalt 2 sidor) lämnas in där du beskriver vad som enligt dig är de största utmaningar inom hydrologiska klimateffektstudier och hur man skulle kunna hantera dem. Vi vill också veta tidigaste möjliga startdatum. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-06-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av Claudia Teutschbein, e-post: claudia.teutschbein@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2020, UFV-PA 2020/1071. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1071
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-06-01

Tilbage til Ledige stillinger