Uppsala universitet, Institutionen för freds- och konfliktforskning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier. Institutionen är idag en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 80 medarbetare och ca 300-400 studenter från hela världen. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.pcr.uu.se.

Institutionen söker nu efter 1-2 forskningsassistenter som ska arbeta inom de följande två projekten (tid fördelat 50/50):

 • ViEWS – a political Violence Early-Warning System, med projektledare Håvard Hegre. Projektet startade i januari 2017 och är finansierad av Europeiska forskningsrådet ut år 2021. Projektet använder statistiska metoder för att uppskatta sannolikheten för de tre typerna av våld som kodas av Uppsala Konfliktdataprogram (UCDP), som grundlag för månadsbedömningar om risken för våld i Afrika. Projektet beskrivs i detalj på http://www.pcr.uu.se/research/views/.
 • Protest, Democratization, and Escalation to Large-scale Political Violence, med Projektledare Espen Geelmuyden Rød. Projektet startade i 2019 och är finansierat av Vetenskapsrådet. Forskningsprojektet fokuserar på de kausala sambanden mellan proteströrelser, storskaligt politisk våld och demokratisering. Mer information om projektet: https://pcr.uu.se/research/research-themes/conflict-dynamics/protest--democratization--and-escalation-to-large-scale-political-violence/

Arbetsuppgifter: Förväntade arbetsuppgifter omfattar datainsamling, administrativ projekthantering, workshop assistans och diverse skrivuppgifter. Forskningsassistenterna kommer att rapportera till projektledarna och arbeta nära andra forskningsassistenter och forskare inom projekten. Övrig administration kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav:

 • Då arbetet kräver att forskningsassistenten har kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika kvantitativa metoder, samt att rollen inkluderar textskrivande och analys (på en nivå som nås genom att skriva masteruppsats), krävs en masterexamen i freds- och konfliktforskning eller inom annat relaterat område
 • Kunskap om programvara som Stata, R och/eller latex
 • Utmärkt färdighet i engelska (läsa och skriva)
 • Erfarenhet av att skriva kortfattade och informativa litteraturöversikter, med höga krav på detaljerad dokumentation och tilldelning av källor
 • Uppmärksamhet på detaljer och noggrannhet, analytiska och problemlösande färdigheter och goda interpersonella förmågor är av stor betydelse.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av datainsamling
 • Erfarenhet med programmering (Python)
 • Kunskap om UCDP och erfarenhet med web-presentationer och CMS.

Ansökan: Var god inkludera några av dina textprover i din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 1 juni 2020, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 31 maj 2021 (12 månader).

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Espen Geelmuyden Rød; espen.g.roed@pcr.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 6 mars 2020, UFV-PA 2020/312.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/312
Facklig företrädare
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-06

Tilbage til Ledige stillinger