Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) har ca 160 anställda och runt 200 registrerade doktorander. Omsättningen är på 152 miljoner. IKV tillhör det Medicinska och Farmaceutiska vetenskapsområdet och bedriver undervisning på grund och avancerad nivå samt forskning och forskarutbildning. Undervisningen sker bl. a. inom läkar-, sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen som anestesiologi och radiologi. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper och med andra universitet i Sverige och runt om i hela världen. Många av institutionens anställda har kombinerade anställningar sjukhus/universitet.

Vid enheten för ortopedi bedrivs experimentell, klinisk och epidemiologisk forskning (https://www. surgsci.uu.se/Forskning/forskningsomraden/Ortopedi/) och vår translationella forskning är förlagd till OrthoLab. Inom ramen för ett VR-projekt som handlar om att förhindra tidiga komplikationer efter höftproteskirurgi (2021-00980), samt fokuserar på tillverkning och utvärdering av metalliska eller resorberbara beninstitut, söker vi nu en forskare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som forskare i detta projekt kommer du att arbeta med utveckling och utvärdering av material med osteokonduktiva egenskaper. Framställning av material sker genom 3D-printing på den fakultetsgemensamma plattformen U-Print. Karaktärisering av material sker med hjälp av elektronmikroskopi, röntgendiffraktion, röntgenspektroskopi, kalorimetri samt termogravimetrisk analys. Tillväxt och differentiering av mesenkymala stamceller och osteoblaster från människa på olika polymera och metalliska material utvärderas med hjälp av mikroskopi, flödescytometri, ELISA och qPCR.

I arbetsuppgifterna ingår att självständigt skriva artiklar samt att presentera resultaten på nationella och internationella konferenser. I arbetsuppgifterna ingår också samarbete med andra forskare inom forskargruppen och du förväntas även handleda masterstudenter och doktorander med max 20 % av din arbetstid. Du kommer även att arbetsleda två biomedicinska analytiker/forskningsassistenter.

Kvalifikationskrav
Behörig för denna anställning är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom biologiska eller medicinska vetenskaper. Särskild vikt kommer att läggs på mycket goda kunskaper i 3D-printing och materialvetenskap.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och du ska ha en god förmåga att samarbeta och handleda. Den sökande måste ha god kommunikationsförmåga på engelska, både skriftlig och muntlig.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande är erfarenhet av att ha sökt och erhållit anslag från svenska och/eller europeiska anslagsgivare.

Om anställningen 
Anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning tillämpas. Omfattningen är heltid, 100 %. Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Hailer, nils.hailer@surgsci.uu.se.
För frågor om anställningsförfarandet, kontakta HR-generalist Louise Lundqvist, louise.lundqvist@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/811

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/811
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb