Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är en av de mest internationella, breda och framstående biomolekylära avdelningarna i Europa, som omfattar sju forskningsprogram som omfattar ämnen som bioinformatik, mikrobiologi och biofysik. Vi erbjuder nu en tillsvidaretjänst för att arbeta med avancerad bioinformatisk support inom ramen för National Bioinformatics Infrastructure Sweden (NBIS)/SciLifeLab, med fokus på evolutionär genomik och populationsgenomik.  

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina uppgifter kommer att bestå i:

  • Avancerade bioinformatiska analyser inom forskiningsprojekt i Sverige, inklusive deltagande i ett stort forskningsprojekt i barrträdsgenomik.
  • Utveckling av bioinformatiska verktyg och arbetsflöden.
  • Utbilda andra forskare i bioinformatik genom samarbeten i supportprojekt, undervisning på natoinella kurser, och genom deltagande i olika nätverk.
  • Delta i det löpande utevklingen av NBIS/SciLifeLab på en nationell nivå. 

Dataanalys inom forskningsprojekt är den huvudsakliga uppgiften och kommer att genomföras i samrbete med forskargrupper vid svenska universitet eller industri. Arbetet kan sträcka sig från kortare analysuppgifter till djupa samarbeten inom stora nationellt prioriterade projekt, där du har det övergripande ansvaret för de bioinformatiska aspekterna.

Din framtida arbetsplats Du kommer att arbeta vid Institutionen för Cell och Molekylärbiologi, vid det Biomedicinska Centret i Uppsala, Sverige. National Bioinformatics Infrastructure Sweden (https://nbis.se) är en nationell infrastruktur i snabb utveckling som tillhandahåller avancerad support, verktyg och utbildning till forskarsamhället inom livsvetenskaperna i Sverige. NBIS utgör bioinformatikplattformen på SciLifeLab, och har över 80 anställda personer över hela Sverige, varav fler än 40 seniora bioinformatiker som arbetar inom våra support-team. Som medarbetare inom NBIS Support kommer du att tillhandahålla avancerade analyser till några av de mest vetenskapligt intressanta projekten i Sverige. Expempel på områden som stöds sträcker sig från translationell medicin och komplexa sjukdomar till grundläggande cellbiologi, evolution och miljöforskning. Vi utökar nu vår kapacitet inom evolutionär genomik och populationsgenomik, med ett särskilt fokus runt genomik i barrträd.

Arbetet kommer att innebära ett visst mått av resande, eftersom kunskapsutbyte är en viktig del av vår verksamhet för att bibehålla spjutspetsexpertis för analys av befintliga och nya datatyper.

Kvalifikationskrav Sökande skall (i) ha en doktorsexamen inom bioinformatik eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet av avancerade studier inom bioinformatik inom antingen akademin eller industrin, (ii) uttrycka sig flytande på engelska i tal och skrift, och (iii) ska ha god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra personer. Du måste även ha erfarenhet från att genomföra populationsgenetiska analyser.

Meriterande Postdoktorala studier är en stark merit men inte ett krav. Vi tror att du har erfarenhet av avancerade analyser inom områden som resekvensering och variantanalys, populationsgenoik, associationsstudier (GWAS), och jämförande genomik. Vi tror också att du har ett genuint intresse av västgenomik och evolution. Erfarenhet av att arbeta med stora dataset, och med komplexa repeterade genom är också meriterande. Stark förmåga i experimentell design, och mjukvaruutveckling är också meriterande. "Reproducerbar forskning" och "FAIR data" är centrala koncept för oss.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV med publikationslista.
  • Ett personligt brev med motivering till varför du vill arbeta i detta team.
  • Kontaktuppgifter till två referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 januari 2019, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kommer tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Björn Nystedt, NBIS Support Manager, tel +46 18 471 44 13, bjorn.nystedt@scilifelab.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 December 2019, UFV-PA 2019/4045.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4045
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Tillbaka till lediga jobb