Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på uu.se/farmbio.

Arbetsuppgifter
Projektet rör utvecklande av inhibitorer av MYC i form dels av molekyler som hämmar MYC:s bindning till den obligatoriska partnern MAX och dels PROTACs riktade mot MYC. Flera serier av molekyler som binder direkt till MYC och motsvarande PROTACs är under utveckling i samarbete med SciLifeLab och läkemedelsbolag. Arbetsuppgiften blir att genom screens identifiera, karakterisera och validera förbättrade analoger av dessa molekyler. Detta görs med hjälp av olika protein/protein-interaktions-assays, såsom isPLA, split luciferas-assays, ubiquitinerings- och degraderings-assays, cellproliferation/viabilitets-assays och genexpressions-analyser.

Kvalifikationskrav

  • Mastersexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara mastersexamen inom angivna områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 
  •  Den sökande ska ha goda erfarenheter av cell- och molekylärbiologiska, biokemiska och farmaceutiska metoder. Av särskild vikt är erfarenhet av metoder av betydelse för proteininteraktioner, cellodling och cellbaserade metoder, mikroskopi och andra imaging-tekniker, och genexpressions- och protein-analyser. 
  • Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, motivation och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande

  • Erfarenhet av Proximity Ligation Assay

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 3 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars-Gunnar Larsson, e-post lars-gunnar.larsson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2024, UFV-PA 2024/1936

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1936
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb