Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Vill du arbeta med lika villkorsfrågor, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Lika villkorsamanuens på Uppsala universitet.

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 130. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 600. För mer information besök gärna matematiska institutionens webbplats.

Arbetsuppgifter
Som lika villkorsamanuens arbetar du med lika villkorsfrågor för studenter på kandidat- och masterprogrammet i matematik, med avseende på samtliga diskrimineringsgrunder.

Arbetet kan innefatta t ex planering, genomförande och utvärdering av studentaktiviteter, framtagande av lägesrapporter, informera studenter om lika villkorsfrågor samt vara en länk mellan institutionens lika villkorsgrupp och studenter. Delar av arbetet genomförs tillsammans med institutionens lika villkorsgrupp.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Den sökande ska vara aktiv student på kandidat- eller masterprogrammet i matematik. Vi söker någon som är driven och engagerad i lika villkorsfrågor. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 15 %. Tillträde 2 september 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Rolf Larsson, Lika villkorsombud Matematiska institutionen, tel. 018-471 3182, rolf.larsson@math.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2024, UFV-PA 2024/979.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/979
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb