Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. Vi studerar också de djupaste förgreningarna i livets träd med hjälp av bioinformatik och experimentella molekylära tekniker. Forskning om hur kemikalier av antropogent ursprung interagerar med cellfunktioner och ger upphov till långvariga hälsoeffekter på människor och djur utförs också. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter
Utföra fysiologiska och molekylära mättningar hos kycklingar, du kommer att arbeta med både embryo och vuxna djur. En viktig uppgift är att genomföra experiment där du behöver hantera embryo under olika experimentella förhållanden, bygga infrastruktur, utföra och läsa metabola mätningar, hantera och dissekera djur. Dessutom arbetar du med grundläggande molekylära verktyg relaterade till genomiskt arbete, såsom DNA / RNA-extraktion, PCR och mitokondriell DNA-isolering.
Arbetet innefattar att hålla reda på och organisera data och biologiskt material, och koordinera och utföra mätningar på laboratorier både i Sverige och utomlands. Du kommer att skriva vetenskapliga artiklar på engelska, leda hela publiceringsprocessen och presentera resultaten på engelska vid vetenskapliga konferenser. Undervisning om toxikologi och fysiologi i olika kurser. 

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen relaterad till ryggradsdjurens fysiologi. Minst tre års dokumenterad erfarenhet av forskning om kyckling är ett krav. Djup kunskap om ägg, kycklinghantering och experiment samt erfarenhet av fysiologiska mätningar, båda på organismnivå och på molekylärnivå.
Dokumenterad erfarenhet av metoder för att bedöma rörelsebiomekanik, aerodynamik och metabolism i fågel är ett krav. Detta bör bevisas som författare i ’peer-reviewed’ vetenskapliga publikationer. Mycket goda kunskaper att hantera och dissekera djur samt identifiera och hantera inre organ. Att känna till grundläggande molekylära verktyg relaterade till genomiskt arbete, såsom DNA / RNA-extraktion och PCR är ett krav. Mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom problemlösningsförmåga, ansvarstagande, samarbetsförmåga, engagemang och noggrannhet. Dokumenterad undervisningserfarenhet i biologi, fysiologi och toxikologi på universitetsnivå är ett krav.

Meriterande
Erfarenhet av vetenskaplig uppsökande och kommunikation kommer att betraktas som meriter.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid/100%. Tillträde 2024-03-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carlos Guerrero Bosanga, carlos.guerrero.bosagna@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 2024-03-11, UFV-PA 2024/643.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-03-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/643
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-02-26
Sista ansökningsdag 2024-03-11

Tillbaka till lediga jobb