Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Arbetsuppgifter
Projektkoordinatorn kommer att planera, koordinera, underlätta och arbeta med forskningsprojekt; och kommunicera med både PI, gruppmedlemmar och externa intressenter.
Nyckeluppgifter inkluderar: 1) underhåll och skötsel av zebrafisklinjen; 2) designa och syntetisera CRISPR/Cas9 gRNA; 3) generera CRISPR-grundare; 4) avbildning av larver för sjukdomsrelaterade egenskaper med hjälp av ett automatiserat positioneringssystem och fluorescensmikroskop; 5) förbereda prover för ytterligare experiment, t.ex. biokemi, genotypning; 6) objektiv kvantifiering av bilddata med hjälp av befintliga pipelines; och 7) datahantering, kvalitetskontroll och statistisk analys av data.
Projektkoordinatorn är huvudansvarig för vår laboratorieinfrastruktur och för att säkerställa laboratoriefunktionalitet. För detta ändamål kommer projektkoordinatorn att övervaka och leda teknisk personal i deras arbete, övervaka att beställningar görs i rätt tid och att utrustningen är och förblir i ett operativt skick. Samordnaren kommer också att övervaka arbetet med försöksdjur och se till att djurpersonalen har resurser att utföra sina uppgifter och lämplig, standardiserad utbildning. Projektkoordinatorn kommer att vara delaktig i skrivningen av etiska tillstånd för användning av försöksdjur, samt hjälpa till med import och export av försöksdjur. Projektkoordinatorn förväntas hålla sig à jour med fältets tillstånd, erkänna behov och möjligheter att ytterligare optimera aspekter av den experimentella pipelinen och organisera och övervaka utvecklingen av lämpliga metoder. ansträngningar. Helgarbete kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Ansökningar accepteras från mycket motiverade kandidater med doktorsexamen i molekylärbiologi eller liknande och minst fem års postdoktoral erfarenhet av att arbeta med zebrafisk som forskningsdjur. Erfarenhet av arbete med automatiserad fluorescensmikroskopi är också en förutsättning. En framgångsrik kandidat bör vara en målinriktad, mycket motiverad, organiserad, pålitlig lagspelare som även kan arbeta självständigt. Att kunna planera framåt och prioritera i enlighet med projektmål och deadlines är väsentliga egenskaper för en framgångsrik kandidat. Framgångsrika kandidater bör ha dokumenterad erfarenhet av personalledning inom en akademisk miljö. Förkunskaper om och erfarenhet av zebrafiskodling, mikroinjektioner och CRISPR-baserad mutagenes är väsentliga. Skriftlig och muntlig kunskap i engelska är ett krav.

Meriterande
Erfarenhet av datahantering och/eller bildbaserade analyser är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, ev provanställning kan förekomma. Omfattningen är 50%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Marcel den Hoed, marcel.den_hoed@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2024, UFV-PA 2024/31.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/31
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-01-16
Sista ansökningsdag 2024-01-31

Tillbaka till lediga jobb