Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci (IFF) vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området. 

I den här inspirerande miljön sker forskning av internationellt hög klass med stor betydelse. Bland våra centrala kompetenser är farmakokinetik-farmakodynamik, modellering och simulering, in vitro ADME modeller, avancerade in vivo-metoder, utveckling av biologiska läkemedel, liksom patientrelaterade och samhälleliga aspekter på allt från individens läkemedelsanvändning till läkemedelspolitik.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval: Farmakometri •Farmakodynamik • Farmakokinetik • Biologiska läkemedel • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Molekylär galenisk farmaci • Samhällsfarmaci

Mer information Institutionen för farmaci

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Målet med vår forskning är att utveckla biologiska läkemedel mot Alzheimers sjukdom. De läkemedelskandidater vi utvecklar testas först in vitro och sen in vivo. Vi letar nu efter en person som kan sköta de studier vi gör in vivo, i olika murina transgena linjer. Det är terapeutiska studier med både proteinbaserade läkemedel och genterapi med AAV. I arbetsuppgifterna ingår också viss analys av experimenten in vitro. Viss del övriga administrativa uppgifter.

Kvalifikationskrav
För att vara behörig att söka denna befattning skall du inneha FELASA certifikat. Du ska ha gedigen erfarenhet av arbete med försöksdjur och vara utbildad försöksdjurstekniker eller ha medicinskt/farmaceutiskt/biomedicinskt inriktad akademisk utbildning som har innefattat dokumenterat arbete med djur. 

Stor vikt kommer att fästas vid kommunikations- och samarbetsförmåga, vilket behövs för att samverka effektivt både med övriga gruppmedlemmar och med andra forskare och tekniker.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande om du även kan medverka i att söka etiktillstånd och inneha certifikat för att även vara försöksdjursledare. Meriterande med minst två års arbetslivserfarenhet inom biologiska läkemedel som berör djurmodeller. Att kunna utföra i.v. injektioner på möss är en stor fördel. Ha genomgått kurs i hantering av radioaktiva substanser. Ha erfarenhet att jobba med PET eller liknande metoder. Vi letar efter en nyfiken, motiverad person som är bra på att kommunicera, samarbeta och arbeta självständigt samt som hjälper till att bidra till den goda stämningen i gruppen.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Greta Hultqvist, e-mail:  greta.hultqvist@farmaci.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2023, UFV-PA 2023/4087.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/4087
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb