Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning och undervisning inom området läkemedelsutveckling. Institutionen har sammanlagt ca 85 medarbetare. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på www.ilk.uu.se

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt centrum för storskalig biovetenskap med fokus på hälso- och miljöforskning. Centret  kombinerar bred kompetens inom translationell medicin och molekylär biovetenskap med modern avancerad teknisk utrustning och kunskap runt dessa tekniker.

En nationell plattform för akademisk läkemedelsforskning och utveckling (Drug Discovery & Development Platform, DDD) etablerades under 2014 vid SciLifeLab. Personalen inom SciLifeLab DDD består av ett fyrtiotal högt motiverade forskare, företrädesvis med industriell erfarenhet av läkemedelsutveckling, vars uppgift är att stötta svenska akademiska forskare i att ta fram tidiga läkemedelskandidater. Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet utlyser nu ett vikariat vid SciLifeLab DDD Medicinal Chemistry Lead Identification Facility för en synteskemist/läkemedelskemist som primärt skall jobba med syntes och metodutveckling i våra läkemedelsutvecklingsprojekt.

Arbetsuppgifter 
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utföra egna experiment; planering, syntes, isolering och karakterisering av nya bioaktiva föreningar samt intermediat i olika projekt för test i assays. Underhåll av gemensam laboratorieutrustning ingår i tjänsten. Vi jobbar integrerat i projektform tillsammans med forskare från DDD och akademin.

Kvalifikationskrav
En doktorsexamen i organisk kemi, läkemedelskemi eller motsvarande. Erfarenhet av framgångsrikt arbete inom området synteskemi, som dokumenterats av publikationer och/eller patent. Du ska kunna uttrycka dig väl på engelska, i både tal och skrift. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
En bred kunskap i organisk kemi, grundläggande ADME och sjukdomsbiologi. Det är viktigt att du är en mycket motiverad forskare med förmåga att fungera väl i en tvärvetenskaplig miljö och har kvalitet- och resultatfokus

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som kommunikationsförmåga, egen drivkraft, samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga att organisera och prioritera.

Ansökan skall innehålla ett kort brev som sammanfattar dina forskningsintressen/expertis samt motiverar varför du är lämplig för anställningen, CV, doktorsexamen samt kontaktinformation till minst två referenser.

Om anställningen 
Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 mars 2024. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Head of Unit Ulrika Yngve, ulrika.yngve@scilifelab.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 november 2023, UFV-PA 2023/4016.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-03-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/4016
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-11-27

Tillbaka till lediga jobb