Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci (IFF) vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området. IFF har ca 140 anställda och en omsättning på drygt 140 miljoner.

I den här inspirerande miljön sker forskning av internationellt hög klass med stor betydelse. Bland våra centrala kompetenser är farmakokinetik-farmakodynamik, modellering och simulering, in vitro ADME modeller, avancerade in vivo-metoder, utveckling av biologiska läkemedel, liksom patientrelaterade och samhälleliga aspekter på allt från individens läkemedelsanvändning till läkemedelspolitik.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval: Farmakometri •Farmakodynamik • Farmakokinetik • Biologiska läkemedel • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Molekylär galenisk farmaci • Samhällsfarmaci

Mer information www.farmaci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter 
Projektet involverar etablering av farmakometriska modeller baserade på observationella data från hälsokvalitetsregister. De utvecklade farmakometriska modellerna kommer att implementeras i ett verktyg med syfte att hjälpa patienter med typ 2-diabetes att bättre förstå hur deras behandlingar påverkar deras risk för diabetes komplikationer, t.ex. kardiovaskulära och diabetisk njursjukdom. Algoritmerna kommer också att användas för att visualisera den förväntade förändringarna i sjukdomsrisk om patienten uppnår önskade behandlingsmål. Förhoppningen är att detta hjälper patienter till bättre terapiföljsamhet.

Projektet involverar datadriven farmakometrisk modellering och simuleringstekniker som undersöker det optimala sättet att hantera registerdata för att identifiera prediktiva kovariater. De precisionsmedicinska verktygen som utvecklats i detta projekt kommer att leda till bättre behandling för patienter med diabetes och kan också ge nya sätt att identifiera patienter med risk för komplikationer.

Kvalifikationskrav
Sökande ska ha relevant universitetsexamen i t.ex. farmaceutisk vetenskap eller medicin. Ansökan från högt motiverade kandidater är välkomna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt erfarenhet av programmering för datahantering. Den sökanden måste kunna uttrycka sig väl, både muntligt och skriftligt, på engelska. Vidare skall den sökande ha en god samarbetsförmåga samt god förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med hälsoregister är meriterande, likaså erfarenhet av farmakokinetik, farmakodynamik, farmakometri och epidemiologi. Vi ser även gärna att sökanden har erfarenhet av NONMEM eller liknande modelleringsprogram samt R-programmering. Intresse av vetenskapligt skrivande är önskvärt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 5 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Maria Kjellsson, maria.kjellsson@farmaci.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 17 juli 2023, UFV-PA 2023/2656.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-24
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2656
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-22
Sista ansökningsdag 2023-07-17

Tillbaka till lediga jobb