Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Detta är en tjänst vid institutionen för cell- och molekylärbiologi (ICM) som har finansierats genom ett EU-initiativ för forskning och innovation med bidrag till projektet "Embedded storage elements on next MCU generation ready for AI on the edge".  Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.  Anställningen är placerad i professor Jan Komorowskis forskningslaboratorium vid programmet Beräkningsbiologi och bioinformatik.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Detta mycket stora europeiska projekt samlar experter inom ett brett spektrum av områden från maskininlärning via sensorteknik, till design av energieffektiv hårdvara körbara på mobila enheter. Målet med delprojektet vid professor Komorowskis laboratorium är att utveckla maskininlärningslösningar för beslutsstöd vid patientens säng och för intelligenta verktyg inom fordonsindustrin; dessa ska användas autonomt på små mobila enheter även utan tillgång till internet.  Projektet kommer att genomföras i samarbete med professor Ahmed Hemanis forskargrupp vid Kungliga Tekniska Högskolan som kommer att ansvara för design av hårdvarulösningar, och Strikersoft AB och AtlasCopco som kommer att tillhandahålla användningsfall och domänexpertis. 

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i bioinformatik, beräkningsbiologi eller andra relevanta områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med biomedicinska signaler, bildbehandling och NGS-data samt förtrogenhet med Unix-baserade system och klusterberäkning, särskilt SLURM-styrda system, är ett krav. Expertis inom maskininlärning inklusive men inte begränsat till Hidden Markov-modeller, regelbaserade och beslutsträdsystem, auto-encoders, mjukvaruutveckling, särskilt systemnivåprogrammering som Rust eller C ++, och dataanalys, med verktyg som Julia eller R, krävs. Den sökande måste ha en utmärkt förmåga att arbeta självständigt och i tvärvetenskapliga grupper. Stark kommunikationsförmåga på engelska, både skriftligt och muntligt, krävs, eftersom arbetet sker i en multiinternationell miljö.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i 2 år. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av:  Jan Komorowski, jan.komorowski@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2023, UFV-PA 2023/1694.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1694
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-16

Tillbaka till lediga jobb