Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Den utlysta doktorandanställningen är knuten till forskningsprogrammet ”Prodromal Parkinsons sjukdom”. Målsättningen för programmet är att identifiera en pålitlig kombination av biomarkörer för att ställa diagnosen Parkinsons sjukdom tidigare och med större säkerhet. Vi planerar för flera studier inom projektet, bland annat en långtidsuppföljning av olika motoriska aspekter som gång- och balansförmåga samt livskvalitet.

Vi söker dig som vill göra din forskarutbildning i en engagerad tvärvetenskaplig forskningsmiljö som tar sig an högaktuella forskningsfrågor inom området.

Mer information finner du här: http://prodromalpd.com/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet 

Arbetsuppgifter
Som doktorand kommer du att medverka i planering, datainsamling samt genomförande av studier som studerar motorik och livskvalitet vid prodromal Parkinsons sjukdom. Du kommer tillsammans med forskargruppen bidra till datainsamling, data-analys och syntes samt rapportering av resultat. Erfarna handledare från olika discipliner kommer att finnas nära till hands för att vägleda dig under hela processen från planering av studier till genomförande och manusskrivande.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs att du är legitimerad fysioterapeut med relevant magisterexamen. Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt att samverka med kollegor från olika akademiska discipliner och yrken. Vidare krävs god initiativ- och problemlösningsförmåga. Särskild vikt tillskrivs förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande för anställningen är dokumenterad erfarenhet av att sammanställa data, skriva och publicera vetenskapliga arbeten i samverkan med andra forskare.  Meriterande är även vana av självständig datainsamling med teknisk utrustning och gånganalys samt förmåga att läsa in, analysera och förmedla fakta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, såsom samarbetsförmåga och god kontakt med patienter/forskningspersoner.

Ansökningsförfarande
Din ansökan ska skrivas på svenska eller engelska och innehålla följande:

  • Curriculum Vitae
  • Ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
  • Kopior på examensbevis och arbetsintyg
  • Examensarbete på avancerad nivå
  • Fullständig publikationslista

För anställning som doktorand krävs att innehavaren är antagen till forskarutbildningen. Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är halvtid. Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Forskargruppsledare och professor Dag Nyholm, dag.nyholm@neuro.uu.se, 076-8897551

Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2023, UFV-PA 2022/4819

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4819
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-12-14
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tillbaka till lediga jobb