Uppsala universitet, Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala

SciLifeLab (Science for Life Laboratory) är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och startade 2010 som ett samarbete mellan fyra universitet Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. År 2013 utsågs centret till nationell forskningsinfrastruktur och har idag verksamhet vid de flesta större svenska lärosäten. SciLifeLab har uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att stödja forskare nationellt genom tillgängliggörande av spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper, samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för det nationella forskningsprogrammet mot Covid-19 och den nya miljardsatsningen Data-Driven Life Science med elva partnerorganisationer. Stödfunktionen Operations Office, verksamhetskontoret, samordnar, driver och utvecklar det arbete som verksamhetens ledning initierar, både självständigt men även i nära samarbete med ledningen. Då SciLifeLab är en akademisk centrumbildning är alla som arbetar hos oss i grunden anställda vid ett av universiteten och medarbetarna vid Operations Office är anställda på UU eller KTH.

Arbetsuppgifter
SciLifeLab:s centrumbildning vid Uppsala universitet söker en självgående, strukturerad och lösningsorienterad redovisningsekonom för ett vikariat på 12 månader. Du kommer att ansvara för redovisningen på centrumbildningen, i nära samarbete med controller och övriga kollegor i Uppsala, samt med kollegorna vid SciLifeLab:s stödfunktion på KTH.  I det huvudsakliga arbetet ingår löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar, gemensamt budget- och bokslutsarbete samt andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi. Arbetsuppgifterna kan komma att ändras om behov uppstår i verksamheten och då vi är en liten arbetsgrupp kan det ibland förekomma arbetsuppgifter även utanför ramen för ekonomi.

Vårt uppdrag bygger på samverkan och en förståelse för andras behov så för att lyckas i rollen krävs att du är serviceinriktad, prestigelös och har förmågan att beskriva ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt till personer med annan yrkesbakgrund. Du behöver vara bekväm med att arbeta självständigt och samtidigt tycka om att vara en del av ett större team. Du behöver ha goda kunskaper i redovisning, vara noggrann och leverera på utsatt tid. Du trivs när det är ett högt tempo och kommunicerar obehindrat på engelska då mycket kommunikation sker på och underlag skrivs på engelska.

Vi kan erbjuda trevliga kollegor och en utvecklande roll inom SciLifeLab, en organisation i framkant, och söker dig som har höga ambitioner att tillsammans med skickliga kollegor utveckla och förbättra vårt ekonomiarbete!

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kvalifikationskrav:

 • Högskoleexamen inom ekonomi.
 • Erfarenhet av kvalificerat arbete i ekonomisystem
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • Behärska engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Excel

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av arbete som redovisningsekonom
 • Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola
 • Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystemet Raindance
 • Kunskaper i Powerpoint
 • Erfarenhet av att stötta projekt med budgetering och uppföljning 

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.
Omfattning är heltid, 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning.
Placeringsort Uppsala.


Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Lidin, controller; anna.lidin@scilifelab.uu.se
Jenny Alfredsson, föreståndare; jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2022, UFV-PA 2022/4566

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4566
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-12-02
Sista ansökningsdag 2022-12-16

Tillbaka till lediga jobb