Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 140. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 770. Institutionens forskning är uppdelad i de tre programmen algebra och geometri, analys och sannolikhetsteori samt tillämpad matematik och statistik. För mer information besök gärna matematiska institutionens webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Forskning inom matematik. Som del av tjänsten kan även ingå att bidra till undervisning och administration (högst 20 procent).

Kvalifikationskrav

Doktorsexamen i matematik eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i matematik. Examen ska vara uppfylld senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Dokumenterad förmåga till excellent forskning i matematik inom analytisk talteori, homogen dynamik, eller nära besläktade områden.

Förmåga att kunna undervisa på svenska eller engelska är ett krav, liksom goda kunskaper i talad och skriven engelska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av forskningsintressen och relevanta kvalifikationer för anställningen. Ansökan ska dessutom innehålla CV med publikationslista, examensbevis på doktorsexamen samt kontaktuppgifter till upp till tre referenspersoner. Vi önskar dock inga rekommendationsbrev.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Andreas Strömbergsson, 018-4713221, e-post astrombe@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 december 2022, UFV-PA 2022/4407.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4407
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-30

Tillbaka till lediga jobb