Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 450 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 500, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Utvecklingsarbete av praktiska moment för institutionens program. Introducera nya avancerade laborativa moment med de senaste teknikerna inom genetisk analys, bl.a inom forensisk vetenskap. Dessutom ingår att förnya och uppdatera manualer, instruktioner och kompendier för de praktiska momenten. I tjänsten ingår även att ha ett samordnande ansvar för genomförande av de laborativa momenten på institutionens kurser, samt att delta i planeringen av bemanning av de praktiska momenten. Ansvara för att införa de utvecklade laborativa delarna på kurser, producera back-up data, instruktioner och föreläsningsmaterial. Laborationerna innefattar bland annat extraktion av DNA, Realtids-PCR, genotypning av SNP och STR-markörer, metyleringsanalys, Sanger sekvensering, fragmentsanalys och nästa generations sekvenseringsmetoder (NGS). Designa och skapa nya "laborationer "i den virtuella laborativa plattformen "Labster". Kommunikation med studenter, lokalbokning samt övrigt kursadministrativt arbete. Bistå kursledare och amanuenser vid planering och genomförande av laborationer. Läsning och bedömning av vetenskapliga inlämningsuppgifter samt examensarbeten på engelska. Utföra plagiatkontroller i Ouriginal (Urkund) av olika inlämningsuppgifter. Dessutom ingår att hålla sig uppdaterad inom forskningsfälten som är relaterade till undervisningen som ges.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen inom forensisk vetenskap eller motsvarande kompetens. Dokumenterad erfarenhet av laboratoriearbete med molekylärbiologisk inriktning, och gärna med erfarenhet av andra analysmetoder inom forensisk vetenskap. Stor vikt kommer att fästas på personliga egenskaper som organisations- och samarbetsförmåga, ansvars- och servicekänsla, förmåga att arbeta självständigt och klara av perioder med hög arbetsbelastning. Datorvana är ett krav, samt mycket god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om brottsutredningsprocesser och erfarenhet av en rad olika kriminaltekniska analyser (t ex. DNA-spår, fingeravtryck, verktygsspår, blodstänksanalys, skospår och däckspår). Erfarenhet av extraktioner från olika typer av biologiska material (t.ex. ben, blod, vävnad, saliv och touch DNA) samt att kunna utföra PCR.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils-Erik Heldin, Telefon: 018-471 4679,
e-mail: nils-erik.heldin@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 september 2022, UFV-PA 2022/3037.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3037
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-08-24
Sista ansökningsdag 2022-09-12

Tillbaka till lediga jobb